Εφημερίδα Κοινωνική

Περιορισμένης έκτασης θαλάσσια ρύπανση από πλοίο στο Πέραμα

Περιορισμένης έκτασης θαλάσσια ρύπανση από πλοίο στο Πέραμα
05 Απριλίου 2021

Περιορισμένης έκτασης θαλάσσια ρύπανση σημειώθηκε, το πρωί του Σαββάτου 3/4/2021, σε περιοχή κοντά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Σύμφωνα με το λιμενικό, ενημερώθηκε το Δ” Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον πλοίαρχο επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, το οποίο είναι ανελκυσμένο για διενέργεια ετήσιας επιθεώρησης σε πλωτή δεξαμενή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, για μικρή θαλάσσια ρύπανση από λιπαντικά που διέρρευσαν από το πλοίο.

Άμεσα, στην περιοχή έσπευσαν λιμενικοί όπου μετά από έλεγχο στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των δεξαμενών και της προβλήτας διαπιστώθηκε ρύπανση αποτελούμενη από διάσπαρτα λιπαντικά, έκτασης περίπου δεκαπέντε τ.μ. (15μ2). Στη συνέχεια τέθηκε σε εφαρμογή τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης.

Επίσης, ιδιωτική εταιρεία, μετά από από ανάθεση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ανέλαβε τη λήψη μέτρων προστασίας της θαλάσσιας περιοχής και τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για τον περιορισμό της ρύπανσης. Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκαν απορροφητικά υλικά και λοιπός αντιρρυπαντικός εξοπλισμός για την αντιμετώπιση της με τη συνδρομή δυο ειδικών σκαφών, μιας βοηθητικής λέμβου και ενός αντιρρυπαντικού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Οι εργασίες απορρύπανσης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Περάματος.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ