Εφημερίδα Κοινωνική

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα – Υποχρεωτική η διπλή μάσκα

 Breaking News

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα – Υποχρεωτική η διπλή μάσκα
23 Απριλίου 2021

Με αυστηρά μέτρα θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εκκλησίες, βάσει των όσων ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Τόνισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, καθώς η κυβέρνηση να κάνει δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα, με τον κ. Χαρδαλιά εντός των ναών θα βρίσκεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ., ενώ στους εξωτερικούς χώρους ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας εντός και εκτός ναών. Για τη Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών χωρίς παρουσία πιστών. Ενώ, το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνεται εκτός ναών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew), ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ