Εφημερίδα Κοινωνική

Π.Δέγλερης: Τα Δικαστήρια, με την ματιά ενός δικηγόρου και πολίτη του Πειραιά

 Breaking News

Π.Δέγλερης: Τα Δικαστήρια, με την ματιά ενός δικηγόρου και πολίτη του Πειραιά
02 Απριλίου 2021

Μια εμπεριστατωμένη μελέτη που επιχειρεί μία συνθετική καταγραφή της δημοκρατικής θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, της ιδιαίτερης σημασίας της στο δημόσιο χώρο, αλλά και του προβλήματος της «στέγασής της» στην πόλη του Πειραιά, κυκλοφορεί από τις εκδ. Σάκκουλα.
Το βιβλίο με τίτλο «Η προβληματική στέγαση της Δικαιοσύνης στον Πειραιά» του γνωστού Πειραιώτη νομικού Παναγιώτη Δέγλερη «χαρτογραφεί» τα χρόνια προβλήματα και προτείνει μία νέα ανάγνωση της τοπικής ιστορίας, που αναδεικνύει τόσο το θεσμικό όσο και το αξιακό τελικά περιεχόμενο της δικαιοσύνης.

Αφορμή για την έκδοση αυτή υπήρξε η «δικαστική μάχη» στο Σ.τ.Ε (2013 – 2015) με δύο αιτήσεις ακύρωσης και την έκδοση της απόφασης 1113 / 2015 του Ε΄ Τμήματος του Σ.τ.Ε (7μ.). Στο μονογραφικό δε αυτό κείμενο αναλύονται διεξοδικά και συστηματικά κρίσιμα νομικά ζητήματα, ιδωμένα – και αυτό είναι εξ ίσου σημαντικό- και με τη ματιά ενός πολίτη, που αναστοχαστικά καταγράφει μία συλλογική αντίδραση, αρχικά των δικηγόρων και στη συνέχεια όλων των φορέων της πόλης, στην τότε επιχειρηθείσα «βίαιη μεταφορά των δικαστηρίων εκτός πόλης».

Η περί ης ο λόγος έκδοση επαναφέρει τη Δικαιοσύνη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τα δικαστήρια στο κέντρο του επίκοινου – ανάμεσα στους πολίτες – δημόσιου χώρου της πόλης. Ένα βιβλίο για την πόλη του Πειραιά, τους πολίτες του, το λιμάνι και την Δικαιοσύνη…

degleris vivlio stegasi dikaiosynis


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ