Εφημερίδα Κοινωνική

Ομάδα στη Βραζιλία πληρώνει εμβόλια για τους φιλάθλους της

 Breaking News

Ομάδα στη Βραζιλία πληρώνει εμβόλια για τους φιλάθλους της
10 Απριλίου 2021

Η Βραζιλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού και με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός είναι η μοναδική διέξοδος, η διοίκηση της Ατλέτικο Παραναένσε προχώρησε σε μία ξεχωριστή κίνηση.

Οι διοικούντες τον βραζιλιάνικο σύλλογο ανακοίνωσαν ότι θα αγοράσουν εμβόλια για τον κορωνοϊό και θα τα διαθέσουν δωρεάν στους φιλάθλους που είναι μέλη και πληρώνουν τη συνδρομή τους, όπως επίσης στους ποδοσφαιριστές και στα μέλη του προσωπικού.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Κογκρέσο της Βραζιλίας ψήφισε νόμο που επιτρέπει στις ιδιωτικές εταιρείες να αγοράζουν εμβόλια.

Σε ανάλογη ενέργεια προέβη και η διοίκηση της Κοριτίμπα, που κατέκτησε το Copa Sudamericana (σ.σ. το αντίστοιχο του Europa League) το 2018 και θα διαθέσει τα εμβόλια «σε όλους τους υπαλλήλους, παίκτες, μέλη του προσωπικού και συνδρομητές, που βοηθούν πληρώνοντας τη συνδρομή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ακόμη και αν δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Οι ιθύνοντες της Ατλέτικο Παραναένσε δεν ανέφεραν πόσοι από τους φιλάθλους της θα επωφεληθούν, αλλά, σύμφωνα με ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πρόκειται για 20.000-30.000 άτομα. Η μηνιαία συνδρομή στον σύλλογο κοστίζει μεταξύ 75 και 350 reais (σ.σ. μεταξύ 11 και 52 ευρώ, περίπου).

«Η Ατλέτικο καλεί όλα τα ιδρύματα που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να κάνουν κάτι ανάλογο για να βοηθήσουν τη χώρα να καταπολεμήσει την πανδημία Covid-19», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Μόνο την περασμένη Τρίτη (6/4), οι Αρχές στη Βραζιλία ανακοίνωσαν 4.249 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19, ενώ από την αρχή της πανδημίας περισσότεροι από 345.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Νότιας Αμερικής.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ