Εφημερίδα Κοινωνική

Μήνυμα Δημάρχου για την «μαύρη επέτειο» των 54 χρόνων από την επιβολή της Δικτατορίας: «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ»

Μήνυμα Δημάρχου για την «μαύρη επέτειο» των 54 χρόνων από την επιβολή της Δικτατορίας: «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ»
21 Απριλίου 2021

54 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απ’ όταν η Δημοκρατία στη χώρα μπήκε στο «γύψο». Η 21η Απριλίου του 1967ήτανη αρχή μιας «μαύρης» επετείου που έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη όλων των δημοκρατικών πολιτών αυτής της χώρας.

Ο νους μας θα πηγαίνει πάντοτε σε κείνους και σε κείνες που δίχως δεύτερη σκέψη, αγωνίστηκαν ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών με κόστος ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Θυμόμαστε και τιμούμε όσους και όσες βασανίστηκαν, εξορίστηκαν ή θυσιάστηκαν, υπερασπιζόμενοι ανώτερες αξίες και ιδανικά όπως αυτά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Λαϊκής κυριαρχίας.

Η 21η Απριλίου είναι η μέρα υπενθύμισης για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την περιφρούρηση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών. Η Δημοκρατία δεν χαρίζεται παρά μόνο κατακτιέται με αγώνες. Αυτό μας έμαθε η «μαύρη» επταετία, κι αυτό ιδιαίτερα σε εποχές παγκόσμιας κρίσης και ανησυχίας, όπως η σημερινή, καθίσταται ύψιστη προτεραιότητα.

Η Αντιδικτατορική πάλη, η πάλη ενάντια στο φασισμό στις μέρες μας, παραμένει φωτεινό παράδειγμα για τις ανατροπές του μέλλοντος. Είναι εκείνη η διαρκής μάχη ανάμεσα στο σάπιο που πεθαίνει και στο νέο κόσμο που πασχίζει να γεννηθεί κι όσοι πίστεψαν ή πιστεύουν ότι μπορούν με αυταρχισμό και αστυνομοκρατία να ανακόψουν την πορεία για έναν καλύτερο κόσμο και μια δίκαιη κοινωνία, να γνωρίζουν ότι είναι ήδη καταδικασμένοι να ηττούνται.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ