Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Απρίλιος 2020 – Μάρτιος 2021

 Breaking News

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Απρίλιος 2020 – Μάρτιος 2021
09 Απριλίου 2021

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Απρίλιος 2020 – Μάρτιος 2021

Ξεκινώντας τον Απρίλιο του 2020 στο ΔΘΠ, προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε μια σειρά διαδικτυακών δράσεων για την περίοδο της καραντίνας. Το Εικαστικό Παράθυρο σε επιμέλεια Ράνιας Ράγκου και το Διαδικτυακό Σεμινάριο Θεατρικής Γραφής σε επιμέλεια Λεωνίδα Προυσαλίδη ήταν η αρχή. Κατόπιν λόγω της πρωτόγνωρης συγκυρίας βρήκαμε λύσεις για να πραγματοποιηθεί το Εκπαιδευτικό μας Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Η δυναμική του ελληνικού λόγου στο θέατρο» με την παρουσίαση των παραστάσεων – μαθημάτων : «Ποιος Ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσα Σπυλιώτη, «Η Φαύστα» του Μποστ και η «Η Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη.

’ARCFORDANCEFESTIVAL 13. 2

Την περίοδο του καλοκαιριού 2020, διοργανώσαμε ένα μουσικό δρώμενο στο Πασαλιμάνι «Όλη η πόλη… μια μουσική» όπου 21 λυρικοί ερμηνευτές τραγούδησαν γνωστές άριες και μια θεατρική παράσταση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «IΔΑΣ, Ο αιρετικός οραματιστής Ίων Δραγούμης και το χρονικό της δολοφονίας του» σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη. Τον Σεπτέμβριο 2020 στην προσπάθεια να ανοίξουμε τις πόρτες και σε άλλες μορφές παραστατικής τέχνης φιλοξενήσαμε το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού της Αθήνας – ARC FOR DANCE FESTIVAL 13, που πραγματοποιήθηκε μέσω live streaming.

 

 

 

 

 

 

 

diadikt

Το άνοιγμα των πορτών του θεάτρου, για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο συνέπεσε με τη φιλοξενία στο φουαγιέ της έκθεσης «ΑγκαλιαΖΩ». Σε μια δύσκολη για όλους περίοδο, πραγματοποιήσαμε μια διαδικτυακή συζήτηση από την ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με τίτλο «Την ψυχική υγεία και τα μάτια μας… Κλειδιά για μια ευτυχισμένη ζωή» με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Άννα Δρούζα. Στις 29/10/20 πραγματοποιήσαμε με παρουσία δημοσιογράφων την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος μας για την περίοδο 2020-2021. Από αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιήσαμε μόνο την εκπαιδευτική μας δράση για τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη θεατρική πράξη της αρχαίας τραγωδίας», την συναυλία από την Ορχήστρα Academica «Η κλασική μουσική κοντά σου» και την παράσταση «Ηρόδοτος – Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας» για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας στην Κεντρική Σκηνή με τους Δημήτρη Καταλειφό, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Καλλιμάνη και Γιάννη Τσορτέκη. Μετά το θέατρο ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έκλεισε και πάλι ακυρώνοντας αναγκαστικά τον σχεδιασμό του.

b_24776_image0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρόλα αυτά για την περίοδο των Χριστουγέννων, παρουσιάσαμε τις παρακάτω διαδικτυακές δράσεις : «Παραμύθια σαν Ευχές» με την Ξένια Καλογεροπούλου, «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς σε συνεργασία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τέλος τις κινηματογραφικές animation προβολές «Xmas» σε συνεργασία με το ΑnimaSyros. Κάναμε μια προσπάθεια να είμαστε κοντά στους μικρούς μας φίλους. Κατόπιν με έμπνευση πάντα τον καλλιτεχνικό μας σχεδιασμό, στήσαμε μια ξεχωριστή διαδικτυακή δράση «Μετακίνηση 7 – Σκηνή είναι η πόλη» καλώντας τους συνεργάτες μας καλλιτέχνες να μας δώσουν το στίγμα τους πως βιώνει ο καθένας τους αυτή την δύσκολη περίοδο και πως εξακολουθεί να δουλεύει την παράσταση που ήταν να παρουσιάσει. Τον Ιανουάριο του 2021 σε συνεργασία με το Κανάλι Ένα ξεκινήσαμε τις «Αφηγήσεις στα FM/ podcast». Οι διαδικτυακές δράσεις μας συνεχίζονται μέχρι να καταφέρουμε να ανοίξουν και πάλι οι πόρτες του θεάτρου μας. Πέρα από τον Καλλιτεχνικό σχεδιασμό: την περίοδο του το θέατρο ήταν κλειστό έγιναν μια σειρά τεχνικών παρεμβάσεων. Πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκε ένα νέο θέατρο μέσα στην καρδιά του ΔΘΠ, η Σκηνή Ωμέγα.

dragoumis (1)


 

 

 

 

 

dragoumis (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία σκηνή 120 θέσεων που θα μας δώσει την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τον καλλιτεχνικό μας σχεδιασμό με πιο εναλλακτικές παραστάσεις. Επίσης ο ΔΘΠ μεταμόρφωσε ένα υπόγειό του σε ένα σύγχρονο βεστιάριο θεατρικών κουστουμιών δίνοντας μας την δυνατότητα να μπορούμε καλύτερα να υποστηρίξουμε τις παραγωγές μας.

dragoumis (2)

 

 

 

 

 

 

 

PODCASTS

 

 

 

 

 

 

apo_mouseio (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

apo_mouseio (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ