Εφημερίδα Κοινωνική

Χερτ και Ντολφ: Το πρώτο στον κόσμο παντρεμένο ομοφυλόφιλο ζευγάρι γιόρτασε 20 χρόνια γάμου

 Breaking News

Χερτ και Ντολφ: Το πρώτο στον κόσμο παντρεμένο ομοφυλόφιλο ζευγάρι γιόρτασε 20 χρόνια γάμου
01 Απριλίου 2021

Πριν από 20 χρόνια, το ζευγάρι Ολλανδών Χερτ Κάστελ και Ντολφ Πάσκερ έγραψαν Ιστορία καθώς παντρεύτηκαν στον πρώτο στον κόσμο νομίμως αναγνωρισμένο γάμο ανθρώπων του ίδιου φύλου, που έγινε στην Ολλανδία.

Ήταν μεταξύ τεσσάρων ζευγαριών ομοφυλόφιλων –τριών ζευγαριών ανδρών και ενός γυναικών– και τους πάντρεψε λίγο μετά τα μεσάνυκτα ο δήμαρχος του Άμστερνταμ την 1η Απριλίου του 2001.

Σήμερα, γιόρτασαν την 20ετή επέτειο των γάμων τους με λίγο κόσμο ή στο σπίτι τους λόγω των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί για την COVID-19 και που αποτρέπουν τις μεγάλες συναθροίσεις.

«Είναι όμορφο να λες σε άλλους «αυτός είναι ο σύζυγός μου, είναι ο άνδρας μου», λέει ο Ντολφ, καθισμένος δίπλα στον Χερτ ενώ κοιτάζουν ένα άλμπουμ με φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων για τον γάμο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας ειδησεογραφίας. «Με βοήθησε να αποδεχθώ τον εαυτό μου»
ζευγαρι
«Είναι όμορφο να λες σε άλλους «αυτός είναι ο σύζυγός μου, είναι ο άνδρας μου», λέει ο Ντολφ

Και οι τέσσερις γάμοι ομοφυλόφιλων κέρδισαν το στοίχημα του χρόνου. Ένας από τους άνδρες, ο Φρανκ Βίτερμπρουντ, πέθανε από καρδιακή προσβολή το 2011 σε ηλικία 55 ετών. Όσοι συμμετείχαν στην τελετή εκείνη θυμούνται με υπερηφάνεια ότι έγραψαν Ιστορία στα νομικά χρονικά.
γελια

«Ο κόσμος έλεγε ότι η Ολλανδία θα είναι η πρώτη και η τελευταία χώρα (που ψηφίζει υπέρ του γάμου ανθρώπων ίδιου φύλου), δεν θα σας ακολουθήσει ο υπόλοιπος κόσμος», δήλωσε ο Χενκ Κρολ, βουλευτής που τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου όταν ψηφίστηκε από το ολλανδικό Κοινοβούλιο το 2000. «Σχεδόν 30 χώρες σε όλο τον κόσμο ακολούθησαν το ολλανδικό παράδειγμα», δήλωσε.
φιλι

Οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, το Μεξικό και η Νότια Αφρική είναι μεταξύ των 29 κρατών που έχουν νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου από το 2001. «Είμαι πολύ περήφανος που κατέστη δυνατόν», δήλωσε ο Χερτ, με τον Ντολφ να σπεύδει να συμπληρώσει: «που διαδραματίσαμε ένα μικρό ρόλο σε αυτό. Γράψαμε Ιστορία».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ