Εφημερίδα Κοινωνική

Ακάθεκτος ο Ερντογάν: Η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης θα προχωρήσει «είτε σας αρέσει, είτε όχι» – Το καλοκαίρι μπαίνουν τα θεμέλια

 Breaking News

Ακάθεκτος ο Ερντογάν: Η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης θα προχωρήσει «είτε σας αρέσει, είτε όχι» – Το καλοκαίρι μπαίνουν τα θεμέλια
07 Απριλίου 2021

Αποφασισμένος να προχωρήσει με το φαραωνικό του πρότζεκτ, τη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, που έχει προκαλέσει σφοδρή κριτική για τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις και το υψηλό του κόστος εμφανίστηκε γι άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος σύντομα θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την εκτιμώμενου κόστους 9,2 δισ. δολαρίων Διώρυγα, που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Προποντίδα και τα θεμέλια θα τεθούν το φετινό καλοκαίρι. Η κυβέρνηση Ερντογάν υποστηρίζει ότι με το πρότζεκτ αυτό θα αποφορτιστεί η πίεση στα Στενά του Βοσπόρου από την διέλευση πλοίων και θα αποτραπούν ατυχήματα, αλλά οι επικριτές του σχεδίου επιμένουν ότι θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και θα μολυνθούν οι υδάτινοι πόροι. Τα σχέδια ανάπτυξης της Διώρυγας εγκρίθηκαν τον περασμένο μήνα.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑKP ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει με το σχέδιο «είτε σας αρέσει, είτε όχι», αναφερόμενος στην κριτική από κόμματα της αντιπολίτευσης κι υποστήριξε ότι η διώρυγα θα δώσει «νέα πνοή» στην περιοχή.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ