Εφημερίδα Κοινωνική

Tο σχέδιο για μετακινήσεις και λιανεμπόριο μετά το lockdown: Περιορισμοί στα ψώνια και SMS στο 13032

 Breaking News

Tο σχέδιο για μετακινήσεις και λιανεμπόριο μετά το lockdown: Περιορισμοί στα ψώνια και SMS στο 13032
07 Μαρτίου 2021

Αλλαγές στις μετακινήσεις και στις αγορές από τα καταστήματα όταν το λιανεμπόριο ανοίξει σχεδιάζονται από την κυβέρνηση μετά την άρση του lockdown.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι πολίτες θα ψωνίζουν εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία τους ή σε μαγαζιά εντός δήμου. Για παράδειγμα ένας κάτοικος Αγίου Δημητρίου μπορεί να πάει στο mall της περιοχής, όχι όμως και κάποιος που δεν είναι δημότης του εν λόγω δήμου. Δηλαδή δεν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Μήνυμα στο 13032

Για να κάνουμε τα ψώνια μας θα στέλνουμε SMS στο 13032. Η χρήση του κωδικού θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα, για την ακρίβεια μια φορά το 24ωρο, για τρεις ώρες και για απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων ή για καταστήματα εντός του δήμου κατοικίας.

Το 13032 θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Για τις αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία, αλλά και για τις άλλες δραστηριότητες, ισχύει το 13033.

Αξίζει να σημειωθεί πως μοναδική εξαίρεση των παραπάνω θα ισχύει σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα για την κάλυψη κάποιας ανάγκης σε ακτίνα 2χλμ ή μέσα στο δήμο. Τότε θα υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός των προκαθορισμένων ορίων.

Η κυβέρνηση επιδιώκει με τον νέο πενταψήφιο αριθμό να πετύχει το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ θα πετύχει και την κατάχρηση των μετακινήσεων με τον συγκεκριμένο αριθμό. «Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στoν ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ