Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση Καπράλου-Πολιτάκη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

 Breaking News

Συνάντηση Καπράλου-Πολιτάκη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
20 Μαρτίου 2021

Με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. κ. Ε. Αχτσιόγλου Τομεάρχη Οικονομικών και Α. Χαρίτση Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, συναντήθηκε διαδικτυακά σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου, ο Πρόεδρος κ. Θ. Καπράλος και τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Π. Πολιτάκης.

Στο επίκεντρο της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνάντησης βρέθηκαν τα σημαντικά τρέχοντα θέματα των επιχειρήσεων και του εμπορίου. Τονίστηκε η ανάγκη επαναλειτουργίας της αγοράς με μέτρα και δυνατότητα υποδοχής των πελατών εντός των επιχειρήσεων, καθώς έχει αποδειχθεί ότι δεν επιβαρύνουν το επιδημιολογικό φορτίο, ιδιαίτερα τα μικρά και μεσαία καταστήματα. Αναλύθηκαν οι δυσμενείς συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η ανάγκη αναπροσαρμογής επί του δικαιότερου των μέτρων στήριξης της Πολιτείας προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται, με δεδομένο το οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί. Μάλιστα, κατατέθηκε υπόμνημα για το πλαίσιο στήριξης της αγοράς με στοχευμένες, ρεαλιστικές προτάσεις που αφορούν:

  • Στην επιστρεπτέα προκαταβολή, στο ζήτημα των ενοικίων, στα προγράμματα των περιφερειών, στις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, στις επιταγές, στα Προγράμματα ΕΣΠΑ, στον ακατάσχετο λογαριασμό, στην ανάγκη αντιμετώπισης του επιχειρηματία στην πραγματική του διάσταση, δηλαδή ως ένας πολύ σκληρά εργαζόμενος, ώστε να δικαιούται ό,τι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Επιπλέον, έγινε αναφορά στον πτωχευτικό κώδικα, στις αναγκαίες φορολογικές παρεμβάσεις, στα θέματα απασχόλησης και στην ανάγκη ανοχής στην πληρωμή των λογαριασμών τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των νοικοκυριών από πλευράς ΔΕΚΟ.
  • Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ λόγω της δυναμικής μορφής της υγειονομικής κρίσης, διατύπωσαν την ανάγκη συνεχούς διαλόγου και επαναξιολόγησης των δεδομένων και των αναγκών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος να βγει το σύνολο της αγοράς και της κοινωνίας όρθιο από την πρωτοφανή αυτή δοκιμασία.

    Τόσο η κ. Ε. Αχτσιόγλου, όσο και ο κ. Α. Χαρίτσης, διαβεβαίωσαν πως έχουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και υιοθέτησαν τις προτάσεις του ΕΣΠ, με σκοπό την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ