Εφημερίδα Κοινωνική

Νικόλαος Μανωλάκος: Αναφορά για ασφαλή επανεκκίνηση τουρισμού στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Νικόλαος Μανωλάκος: Αναφορά για ασφαλή επανεκκίνηση τουρισμού στα νησιά του Αργοσαρωνικού
18 Μαρτίου 2021

Ο Βουλευτής Α” Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε στις 17/03/2021 Αναφορά προς τον Υπουργό Τουρισμού, με θέμα: «Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας για την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού στα νησιά του Αργοσαρωνικού (Αίγινα, Αγκίστρι, Ύδρα, Πόρο, Σπέτσες)», με την οποία ζητεί να γίνει δεκτή η έκκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας για μαζικό εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών του Αργοσαρωνικού, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε να μπορέσουν τα νησιά αυτά να υποδεχθούν με ασφάλεια τους επισκέπτες.

Ακολουθεί η σχετική Αναφορά:

Κύριε Υπουργέ,

Θέτω υπόψιν σας την από 10/03/2021 επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, με την οποία γίνεται έκκληση για μαζικό εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών του Αργοσαρωνικού, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε να μπορέσουν τα νησιά αυτά να υποδεχθούν με ασφάλεια τους επισκέπτες.

Όπως γνωρίζετε, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, λόγω της εγγύτητάς τους προς την Αττική και της ευκολίας της πρόσβασης σε αυτά, κάθε χρόνο αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το 2019 επισκέφθηκαν κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου την Αίγινα, το Αγκίστρι, την Ύδρα, τον Πόρο και τις Σπέτσες συνολικά περίπου 2.500.000 εκδρομείς.

Φρονώ κ. Υπουργέ, ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε το εν λόγω αίτημα με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία, δεδομένου ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να κρατηθούν σε καλό υγειονομικό επίπεδο και ο έγκαιρος μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων τους, που είναι εφικτός, αφού δεν υπερβαίνουν τις 15.000, θα εξασφαλίσει ένα καλό επίπεδο ανοσίας, που τα καθιστά ασφαλή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες και θα συμβάλει στην διατήρηση της εξαιρετικής τουριστικής εικόνας τους.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ