Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα Σμύρνη: «Τον σκοτώσαμε, πάρε τη μηχανή και φύγε» – Ο διάλογος που κατέγραψε ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής

 Breaking News

Νέα Σμύρνη: «Τον σκοτώσαμε, πάρε τη μηχανή και φύγε» – Ο διάλογος που κατέγραψε ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής
14 Μαρτίου 2021

Συγκλονιστικοί είναι οι διάλογοι που κατέγραψε ο υπερκοριός της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, την ώρα που στη Νέα Σμύρνη εξελίσσονταν τα επεισόδια της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα με τον Σκάι, ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής

κατέγραψε τον διάλογο που φέρεται ότι είχαν οι συλληφθέντες, κι ενώ ο αστυνομικός που δέχθηκε βίαιη επίθεση ήταν ήδη αιμόφυρτος στο οδόστρωμα και βαριά τραυματίας. Ο διάλογος προέρχεται από το τηλέφωνο του ενός από τους δύο συλληφθέντες, που παρακολουθεί η αντιτρομοκρατική από τον Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Την ώρα που ο αστυνομικός είναι αιμόφυρτος και το πλήθος δείχνει να διαλύεται, ο υπερκοριός καταγράφει τον εξής διάλογο μεταξύ των συλληφθέντων:

Έλα ρε, μάλλον τον σκοτώσαμε.

Όντως;

Ναι, τον σκοτώσαμε σου λέω! Πρέπει να φύγουμε.

Ναι, ναι… Πάρε το μηχανάκι και φύγε.

 

Παράλληλα, έχει ανοίξει το τηλέφωνο του ενός εκ των δύο την ώρα που χτυπούν τον αστυνομικό και έχουν καταγραφεί οι διαλόγοι πάνω από τον αιμόφυρτο αστυνομικό. Μεταξύ άλλων έχουν καταγραφεί συνομιλίες όπως: «Σκοτώστε τον!» και «Να του τα πάρετε όλα!».

Προφυλακιστέος ο ένας εκ των κατηγορουμένων

Νωρίτερα, ο ένας εκ των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Αντίθετα, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος. Πρόκειται για έναν άνδρα 22 ετών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, στην ανάκριση ο εν λόγω κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά ενώ δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του 22χρονου, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Οι συνομιλίες δε αυτές, σύμφωνα με την κυρία Παπαρούσου μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.

Η διαδικασία των απολογιών των υπολοίπων κατηγορουμένων που βρέθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ