Εφημερίδα Κοινωνική

Η Evgenia σε μία κατάθεση ζωής: «Από τον Θεό, ζήτησα μόνο, δύναμη για να παλέψω»

 Breaking News

Η Evgenia σε μία κατάθεση ζωής: «Από τον Θεό, ζήτησα μόνο, δύναμη για να παλέψω»
10 Μαρτίου 2021

Η φωνή της είναι χαρακτηριστική, μοναδική. Αν και ξεκίνησε από την «Όπερα» της Βουλγαρίας, με σπουδές στο κλασσικό τραγούδι, την κέρδισε η ελληνική μουσική, έχοντας ήδη ένα τεράστιο ρεπερτόριο στο βιογραφικό της. Η Evgenia, με καταγωγή από την Βουλγαρία, εξηγεί στο Koinoniki.gr, πώς από τη Σόφια, έφτασε στα ελληνικά μπουζούκια, πώς έμαθε να τραγουδάει στα ελληνικά, και ποιες είναι οι δυσκολίες που συνάντησε στη διαδρομή της. Ζώντας στην Αμερική τα τελευταία χρόνια, και έχοντας στο πλευρό της τον παραγωγό της Mario Pappas, αν και εργάζεται ως δασκάλα φωνητικής, δεν ξεχνάει την αγάπη της για το ελληνικό τραγούδι, δίνοντας μοναδικά live, μέχρι και την εμφάνιση του Covid 19, αλλά και κυκλοφορώντας το νέο της τραγούδι, με τίτλο «Θα με Ζητάς», με την υπογραφή του Μιχάλη Τουρατζίδη και της Βίκυς Γεροθόδωρου.

Από πού μας έρχεται η Evgenia;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη Βάρνα ή αλλιώς όπως είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, στην καλοκαιρινή πρωτεύουσα της Βουλγαρίας»!

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισες στην Βουλγαρία.

«Δυσκολίες δεν θυμάμαι να είχα και ιδιαίτερα. Ήμουν καλό παιδί και καλή μαθήτρια. Ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα στους γονείς μου, αντιθέτως μου είχαν πολύ εμπιστοσύνη, γιατί ήμουν ένα σεβαστικό παιδί».

Πώς φτάσαμε στο τραγούδι;

evgenia-ploutarxos«Τραγουδούσα από μικρή. Θυμάμαι να λένε ότι η γιαγιά μου είχε καλή και δυνατή φωνή. Προφανώς, την κληρονόμησα από αυτήν, αν πρέπει να το ψάξουμε πιο βαθιά. Δεν έχουμε άλλο μουσικό στην οικογένεια μας ως τώρα. Θυμάμαι, ότι το δωμάτιο μου μεταμορφωνόταν σε πίστα και τραγουδούσα με τις ώρες, με κοινό την οικογένειά μου».

Δασκάλα φωνητικής, με σπουδές στη κλασσική μουσική; Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για το ελληνικό τραγούδι;

«Στα 10 μου ξεκίνησα μαθήματα πιάνου, και στα 15 μου μαθήματα φωνητικής. Πρώτη φορά σε μεγάλη σκηνή, εμφανίστηκα όταν ήμουν δεκατεσσάρων χρονών. Ευτυχώς τότε είχα δίπλα μου, την δασκάλα μου στη θεωρία και στο σολφέζ, που δεν με άφηνε λεπτό, σε κάθε εμφάνισή μου. Αυτή ήταν και το στήριγμά μου, όταν αποφάσισα να προχωρήσω στη μουσική σχολή. Οι γονείς μου, δεν συμφωνούσαν στην αρχή μαζί μου, γιατί πίστευαν τότε, ότι το τραγούδι, δεν μπορεί να είναι και επάγγελμα. Όταν όμως πέρασα με την πρώτη στη Μουσική Ακαδημία πάνω στο κλασσικό τραγούδι, ήταν η πρώτη φορά, που η μητέρα μου, εκφράστηκε γα το πόσο περήφανη ήταν για μένα. Και παρόλο που η αγάπη μου ήταν προς την ποπ και ροκ μουσική αλλά και το τραγούδι, βρέθηκα στην «όπερα». Την τελευταία χρονιά των σπουδών μου, δούλευα ήδη στο μουσικό θέατρο, και μετά τις παραστάσεις εκεί, θυμάμαι πώς έτρεχα για να τραγουδήσω στο πιο μεγάλο ελληνικό νυχτερινό κέντρο στη Σόφια, τον «Διόνυσο», όπου δούλεψα για περίπου 5  μήνες. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία, σε μπουζούκια. Δουλειά ως τις 6 το πρωί, λουλούδια, σαμπάνιες, φώτα και μεγάλη πίστα.  Δεύτερος σταθμός μου, ένα άλλο ελληνικό μαγαζί πάλι στη Σόφια, και μία αξέχαστη συνεργασία με τον Κώστα Καραφώτη, την περίοδο πριν

μπει στο Fame Story… Μέσα από όλη αυτή την εμπειρία, αγάπησα το ελληνικό τραγούδι, την ελληνική κουλτούρα διασκέδασης, τα ελληνικά μπουζούκια».

Έχεις συνεργαστεί με αρκετά μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου…

evgenia-kiamos

«Ήταν μεγάλη χαρά για εμένα να εμφανιστώ εδώ στην Αμερική, στην ίδια σκηνή, με κάποια μεγάλα ονόματα του τραγουδιού αλλά και σπουδαίους ανθρώπους, όπως ο Πάνος Κιάμος, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Πάολα, ο Γιώργος Τσαλίκης και άλλοι. Καλλιτέχνες που θαύμασα, και τους αγάπησα τον καθένα ξεχωριστά, γιατί έχοντας την ευκαιρία να δουλέψω έστω και λίγο μαζί τους, τους γνώρισα ως ανθρώπους, και πλέον τους σεβόμουν και σε προσωπικό επίπεδο και όχι μόνο σε επαγγελματικό».

Ποια είναι η  Evgenia μέσα σε λίγες λέξεις;

«Θα ήθελαν να μιλήσουν οι άλλοι για την Ευγενία. Εγώ θα μπορούσα να πω μόνο δύο πράγματα για εμένα. Δυνατή και πιστή».

Δίνεις δεύτερες ευκαιρίες, σε ανθρώπους που σε πλήγωσαν;

«Δίνω δεύτερη ευκαιρία, έχω δώσει και τρίτη και την έχω πληρώσει ακριβά. Όταν όμως κόψω μία φορά την κλωστή, τότε, δεν υπάρχει γυρισμός».

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ζήτησες κάτι από τον Θεό και τι ήταν αυτό;

«Δεν πρέπει να ζητάμε τίποτα από τον Θεό, αν και το έχω κάνει, σε κάποιες δύσκολες στιγμές. Ζήτησα δύναμη για να παλέψω. Τώρα ζητάω καθημερινά, να προσέχει τα παιδιά μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου, και όλο τον κόσμο. Μακάρι να μας συγχωρέσει για τα λάθη, που κάνουμε».

Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχεις κάνει στην προσωπική σου ζωή για την καριέρα της Evgenia;

«Αν θυσία λέγεται, το ότι πάντα στις μεγάλες γιορτές έλειπα από το σπίτι μου, λόγω της καριέρας μου, τότε αυτή είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχω κάνει».

Φημίζεσαι για την ευαισθησία σου ή για την σκληρότητά σου;

«Εκατό τις εκατό για την σκληρότητα μου. Η ευαισθησία μου, είναι για τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους».

Για να σε κερδίσει κάποιος, τι πρέπει να κάνει;

«Πρέπει να είναι, ειλικρινής μαζί μου. Τότε μπορεί να με σκλαβώσει»

«Θα με Ζητάς» με την υπογραφή του Μιχάλη Τουρατζίδη και της Βίκυς Γεροθόδωρου. Πώς νιώθεις που σε εμπιστεύτηκαν;

evgenia-tragoudi«Δύο σπουδαία κεφάλαια της ελληνικής μουσικής. Μιχάλης Τουρατζίδης. Όσο και ευχαριστώ να πω, δεν φτάνουν. Το να εμπιστευτείς μία ιδιαίτερη ξένη φωνή, με προφορά, και να θέλεις να δουλέψεις μαζί της, από μόνο του λέει τα πάντα για αυτό τον άνθρωπο. Είναι τεράστιος, και είναι τιμή μου, να δουλεύω μαζί του. Η Βίκυ Γεροθόδωρου, είναι ο άνθρωπος, που διάβασε τη ψυχή και το μυαλό μου. Έχω βρει στίχους της, στον εαυτό μου».

Οφείλεις ένα δημόσιο ευχαριστώ κάπου;

«Βέβαια και οφείλω, όχι μόνο ένα ευχαριστώ, αλλά πολλά. Ευχαριστώ πάνω από όλα τον παραγωγό μου, Mario Pappas, που πίστεψε σε εμένα. Ευχαριστώ, όλους όσους μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω και την δισκογραφική μου εταιρία, τη Spicy Music».

Τι νέο περιμένουμε μουσικά, από την Evgenia;

«Υπάρχουν δυο τραγούδια και ξανά μεγάλα ονόματα πίσω από αυτά, αλλά δεν θα αποκαλύψω τίποτα ακόμα. Θα έρθω σύντομα και θα τα πούμε από κοντά»!

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ