Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Κυρίος: «Είναι καθήκον μας η νέα κανονικότητα!»

 Breaking News

Γιώργος Κυρίος: «Είναι καθήκον μας η νέα κανονικότητα!»
01 Μαρτίου 2021

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ είναι ένας προπονητής από τον Πειραιά που έχουμε φιλοξενήσει στο πρόσφατο παρελθόν στις σελίδες της εφημερίδας Κοινωνική. Κάτοχος διπλώματος UEFA A’, εργάζεται στις ακαδημίες του ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ ενώ ανήκει και στο προπονητικό Τιμ της Εθνικής Ενόπλων.

Είναι ενδιαφέροντα αυτά που δήλωσε στην εφημερίδα Κοινωνική σε σχέση με τον ρόλο των προπονητών όσον αφορά την επανένταξη των νεαρών αθλητών:

«Υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα τη χρονική περίοδο που διανύουμε και ο ρόλος των προπονητών – παιδαγωγών είναι πολυσύνθετος!

giorgos kurios skitsoΠαρατηρούμε ότι τα νεαρά παιδιά που έχουν σταματήσει να αθλούνται «βασανίζονται» από αυξημένο στρες, επιθετική συμπεριφορά, νευρικότητα, ακόμα και συμπτώματα παχυσαρκίας…

Από την άλλη, έχουν αναπτυχθεί κακές συνήθειες που επηρεάζουν την ψυχολογία τους. Επηρεάζεται, θα λέγαμε, ακόμα και η σωστή ανάπτυξη των οστών!

Είναι καθήκον μας η νέα πραγματικότητα! Έχουμε την ευθύνη σαν προπονητές, να εντάξουμε και πάλι τα παιδιά σε μια υγιής καθημερινότητα. Χρειάζονται ένα νέο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, σωστή διατροφή και σωματική άσκηση τουλάχιστον για μια ώρα την ημέρα, έστω και με τη μορφή έντονου περπατήματος…

Το πρώτιστο είναι να αγαπήσουν και πάλι την προπόνηση. Να τη δουν σαν παιχνίδι – μιας που δεν υπάρχουν παιχνίδια – και να ανεβάσουν έτσι σταδιακά την ψυχολογία τους! Ειδικά οι έφηβοι έχουν ανάγκη την καλή ψυχολογία.. 

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολα όλα αυτά, αλλά από την άλλη επαναλαμβάνω ότι σαν προπονητές – παιδαγωγοί έχουμε ευθύνη! Με προσπάθεια, επιμονή και επιμονή πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και να «κερδίσουμε» τη νέα μας κανονικότητα…»

 

 

 

 

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link)

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ