Εφημερίδα Κοινωνική

62η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

62η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
05 Μαρτίου 2021

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ο Άγιος Παντελεήμων” στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Μπιχάκη 15).

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφορικά με τη διοργάνωση αιμοδοσίας διευκρίνισε:

«Παραμένοντας ενεργοί σε κάθε δράση αλληλεγγύης και προσφοράς, δεν παραλείπουμε ακόμα και μέσα στην πανδημία να διοργανώσουμε την τακτική αιμοδοσία του Δήμου, προκειμένου να συνεισφέρουμε στην κάλυψη αναγκών αίματος για την σωτηρία χιλιάδων συνανθρώπων μας.

»Καλούμε, λοιπόν, νέους και παλαιούς εθελοντές αιμοδότες να παρευρεθούν την Κυριακή 7 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Ι.Ρέντη στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η αιμοληψία θα διενεργηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τους εθελοντές αιμοδότες και η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο.»

- Εν δυνάμει αιμοδότες μπορούν να είναι υγιή άτομα, τα οποία δεν έχουν έρθει σε στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα της εν λόγω λοίμωξης, να είναι από 18 έως 65 χρόνων, και θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους.

- Για την αιμοδοσία δεν χρειάζεται προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία.

- Από την τακτική εθελοντική προσφορά στις δράσεις αιμοδοσίας του Δήμου μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες, οι συγγενείς τους μέχρι πρώτο βαθμό συγγένειας, τα παιδιά του δήμου που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, ενώ βάσει νομοθεσίας εξαιρούνται οι προγραμματισμένες εγχειρήσεις. Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ιωάννη Ρέντη “Γιάννης Σιδέρης” Μπιχάκη 15 Ώρες διεξαγωγής αιμοδοσίας: 9:00 – 13.30.

AIMODOSIA (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AIMODOSIA (2)


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ