Εφημερίδα Κοινωνική

Πολλά κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο

Πολλά κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο
22 Φεβρουαρίου 2021

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη σχολή Αστυφυλάκων του Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr ο αριθμός των κρουσμάτων είναι διψήφιος και όχι μόνο 5 όπως ακούγεται.

Συγκεκριμένα έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 άτομα θετικά τις τελευταίες ημέρες και αυτή την την στιγμή 170 Δόκιμοι της Σχόλης βρίσκονται σε καραντίνα από τα 250 που βρίσκονται εντός της Σχολής Αστυφυλάκων.

Αυτός είναι και ο λόγος που τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί «έκρηξη» των κρουσμάτων στον Έβρο.

Μάλιστα στις αρχές της εβδομάδας θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Διδυμότειχο προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση από κοντά και να υποβληθούν όλοι σε μοριακό τεστ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενώ ο γιατρός της Σχολής όλο αυτό το διάστημα πρόσεχε τους σπουδαστές τελικά το πρώτο κρούσμα ήρθε από έξω, από εκπαιδευτή.

Το ευχάριστο είναι ότι κανένας από τους Σπουδαστές δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί καθώς όλοι έχουν εμφανίσει ελαφριά συμπτώματα.

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της εχθές η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ έκανε γνωστή την κατάσταση που επικρατεί στη Σχολή Αστυφυλάκων μετά από καταγγελίες σπουδαστών.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Ανησυχητική είναι η κατάσταση στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου καθώς το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε σπουδαστές. Από καταγγελίες σπουδαστών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν τηρούνται επαρκή μέτρα απομόνωσης όσων προσβλήθηκαν από τον ιό αλλά και αυτών που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Από τις πρώτες μέρες εμφάνισης του κορονοϊού, το ΚΚΕ τοποθετήθηκε με ευθύνη τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και ειδικότερα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων έτσι ώστε να μην βρεθεί κανένας εκτεθειμένος στον ιό, να μην τον μεταδώσει στην οικογένειά του.

Η εξάπλωση της πανδημίας απαιτεί τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης, αναβάθμιση εγκαταστάσεων, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά κριτήρια.

Για να εξασφαλιστεί αυτό απαιτείται άμεσα:

Να παρθούν μέτρα για τη μείωση του συγχρωτισμού στους θαλάμους και όλους τους άλλους χώρους.

Να γίνουν τώρα απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους από επαγγελματικά συνεργεία. Να γίνει απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων.

Κάθε ύποπτο περιστατικό πρέπει να απομονώνεται ΑΜΕΣΑ σε ειδικό κατάλληλο και ασφαλή χώρο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κάθε επαφή με τα περιστατικά αυτά, μέχρι την απομάκρυνσή τους για εφαρμογή κατάλληλης περίθαλψης από τη Μονάδα, πρέπει να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από εκπαιδευμένο και κατάλληλα εξοπλισμένο προσωπικό και μόνο απ” αυτό, με γνώμονα τη σωστή περίθαλψη του περιστατικού, αλλά και τη μηδενική πιθανότητα διασποράς του ιού.

Να επιταχθούν ξενοδοχειακές μονάδες, ξενώνες και άλλα κατάλληλα οικήματα που υπάρχουν παντού στην περιοχή, προκειμένου να μεταφερθούν οι σπουδαστές ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στους θαλάμους και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ξεκούρασης.

Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες-σχολές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Στις εισόδους – εξόδους κάθε κλάδου και επιπέδου της Σχολής να υπάρχει εξοπλισμός θερμομέτρησης, ατομικής απολύμανσης και ασφαλείας.

Σε κάθε σπουδαστή και εκπαιδευτή να χορηγείται ικανοποιητικός αριθμός μασκών και γαντιών μιας χρήσης και αντισηπτικό.

Η πανδημία ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα υγείας, στα νοσοκομεία του Έβρου και στα Κέντρα Υγείας, για τις οποίες ευθύνονται τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, για τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και τη μείωση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ