Εφημερίδα Κοινωνική

Πειραιώτικο «αίτημα» να βοηθήσει η Κυβέρνηση το Γηροκομείο Πειραιώς -Απαιτείται μόνιμη και σταθερή λύση για τη λειτουργία του – Απόψη της «Κ»

 Breaking News

Πειραιώτικο «αίτημα» να βοηθήσει η Κυβέρνηση το Γηροκομείο Πειραιώς -Απαιτείται μόνιμη και σταθερή λύση για τη λειτουργία του – Απόψη της «Κ»
23 Φεβρουαρίου 2021
ΜΟΝΙΜΗ λύση στο πρόβλημα του Γηροκομείου Πειραιώς μπορεί να δώσει η Κυβέρνηση με το να κινήσει ΑΜΕΣΑ τις διαδικασίες για να γίνει Ν.Π.Δ.Δ.

Το Γηροκομείο Πειραιώς είναι Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος (έτος ιδρύσεως 1891) και έχει διανύσει μία πολύ μεγάλη περίοδο αθόρυβης προσφοράς, έχει δε επικρατήσει να ονομάζεται, από το σύνολο της κοινωνίας του Πειραιά και όχι μόνο, το μεγάλο σπίτι που «χωράει τον παππού και την γιαγιά», αλλά και λιμάνι των απομάχων της ζωής. Διοικείται από συμβούλιο στο οποίο πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Μητροπολίτης Πειραιά.

Το τελευταίο χρόνο το ίδρυμα δεν έχει έσοδα, οι εισαγωγές είναι ελάχιστες, ενώ δεν εισπράττει ούτε τα αναγκαία για τη λειτουργία του.

Το ότι δεν είναι Ν.Π.Δ.Δ. αλλά Ν.Π.Ι.Δ έχει δημιουργήσει μια γραφειοκρατική «εμπλοκή» ως προς τη στήριξη και την επιχορήγησή του.

Ο Δήμος Πειραιά και προσφάτως, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, κατανοώντας την κρίσιμη κατάσταση έκαναν  «έκτακτες» ενέργειες για να βοηθήσουν  οικονομικά το Γηροκομείο Πειραιώς.

Ωστόσο, το πρόβλημα, δυστυχώς δεν λύνεται μόνο με τις άξιες αυτές ενέργειες. Χρειάζεται μια συνολική λύση ώστε να διασφαλιστεί  «σταθερά» η λειτουργία αυτού του σημαντικού Ιδρύματος για την πόλη μας, και να ρυθμιστούν-ανασταλούν οι όποιες οφειλές προς το Δημόσιο που «απειλούν» τη βιωσιμότητά του.

Σημειωτέον ότι το Γηροκομείο Πειραιώς, παρά το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί, λαμβάνει κρατική επιχορήγηση για πρώτη φορά στα 130 χρόνια λειτουργίας του, και αυτό γιατί έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας COVID-19.

ΜΟΝΙΜΗ  λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει η Κυβέρνηση με το να κινήσει  ΑΜΕΣΑ τις διαδικασίες για να γίνει το Γηροκομείο Πειραιώς Ν.Π.Δ.Δ.

Ήδη μαθαίνουμε ότι έχουν γίνει προσπάθειες να ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο, από τον Μητροπολίτη Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ, από  τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και από τοπικούς βουλευτές. Το θέμα μάλιστα τέθηκε προς συζήτηση και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του για το σοβαρό αυτό ζήτημα ανέφερε:

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας, από τον Μητροπολίτη, από την Αντιπεριφέρεια, από τον Δήμο, από τις παραγωγικές τάξεις και από τους επιστημονικούς φορείς του Πειραιά να κρατήσουμε το Γηροκομείο ανοιχτό, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Υποδεχθήκαμε την Υφυπουργό, η οποία έχει δείξει ήδη με πράξεις και όχι με ευχολόγια τη συμπαράστασή της στο Γηροκομείο. Ο στόχος είναι διττός: αφενός να ξεπεράσουμε το παροδικό πρόβλημα, το οποίο οξύνθηκε λόγω της πανδημίας, αφετέρου να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του στο μέλλον. Το Γηροκομείο Πειραιά είναι μια κοινωνική δομή που κοσμεί την πόλη και επιτελεί σημαντικό έργο. Καταβάλλουμε προσπάθεια, είμαστε όλοι μαζί και πιστεύω  ότι θα τα καταφέρουμε».

Το αίτημα των Πειραιωτών προς την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο!

Αναμένουμε άμεσα τα «αντανακλαστικά» της σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για την πόλη μας.

 Η εφημερίδα Κοινωνική στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το θεάρεστο έργο που προσφέρει το Γηροκομείο Πειραιώς. 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ