Εφημερίδα Κοινωνική

Lockdown: Περισσότερα μπλόκα, περιπολίες και αιτήματα στον εισαγγελέα για επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. σε «κορωνοπάρτι»

Lockdown: Περισσότερα μπλόκα, περιπολίες και αιτήματα στον εισαγγελέα για επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. σε «κορωνοπάρτι»
11 Φεβρουαρίου 2021

Το αυστηρότερο lockdown που εξήγγειλε η κυβέρνηση και θα τεθεί σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης στην Αττική, φέρνει και πάλι την ΕΛ.ΑΣ. στην πρώτη γραμμή των ελέγχων, ιδίως στις περιοχές όπου παρουσιάζεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο έλεγχος στις μετακινήσεις γίνεται ακόμη πιο αυστηρός, ενώ –όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.- δεν θα υπάρχει όχημα που θα κινείται μεταξύ 21:00-05:00 χωρίς να ελέγχεται.

Πιο αναλυτικά, για τις νυχτερινές ώρες έχει αναπτυχθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τον έλεγχο της κυκλοφορίας, όπου προβλέπει ακόμη και κλείσιμο κεντρικών οδικών κόμβων για τον έλεγχο οδηγών και επιβατών.

Επίσης, ξεκινούν και πάλι ενισχυμένες περιπολίες για απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους, ενώ μεγάλο βάρος θα πέσει στα καταστήματα εστίασης που παραμένουν ανοιχτά για take away και delivery, ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελούν τα επονομαζόμενα «κορωνοπάρτι», όπου σε περίπτωση καταγγελίας θα ενημερώνεται αρμόδιος δικαστικός λειτουργός ο οποίος θα αποφασίζει εάν θα… χτυπάει κουδούνι η Αστυνομία.

Όσον αφορά τις εκκλησίες, ο δίαυλος επικοινωνίας Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθυντών καθώς και Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας οι οποίοι έρχονται σε επαφή με μητροπολίτες και τοπικοί αστυνομικοί με τους ιερείς για να υπάρχει συνεργασία στην τήρηση των μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ελέγχους θα μετέχει το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Τροχαία, η Άμεση Δράση, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η Ασφάλεια και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, ενώ «σφραγίζουν» και τα διόδια με έλεγχο σε κάθε διερχόμενο όχημα.

reader.gr


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ