Εφημερίδα Κοινωνική

Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο – Οι σκέψεις για την παράταση του lockdown

 Breaking News

Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο – Οι σκέψεις για την παράταση του lockdown
20 Φεβρουαρίου 2021

Παρά το γεγονός ότι τα γενικά στοιχεία της χώρας δείχνουν μία σταθεροποίηση της πανδημίας του κορονοϊού, στην Αττική τα δεδομένα είναι διαφορετικά και η υπόθεση lockdown μπαίνει και πάλι σε στο επίκεντρο των συζητήσεων τόσο για τους ειδικούς όσο και για τις Αρχές. Το ιικό φορτίο στις μεγάλες πόλεις και ειδικά στην Αθήνα, παραμένει υψηλό, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς και  επιτείνει την εύθραυστη κατάσταση όσον αφορά στην εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Τα 741 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αττική το προηγούμενο 24ωρο, μπορεί να κυμαίνονται σε παρόμοια επίπεδα σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει αρκετά υψηλό, έχοντας συμπληρώσει πλέον σχεδόν 10 ημέρες σκληρού lockdown.

O κορονοϊός συνεχίζει να «χτυπά» πολύ το κέντρο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ σημειώθηκαν 230 νέα κρούσματα, ενώ το σύνολο της Δυτικής Αττικής και ο Πειραιάς διαγράφουν και πάλι ανησυχητική πορεία, με 164 και 109 κρούσματα, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στην επικράτεια παρέμεινε σταθερός και υπολογίζεται σε 10.500 κρούσματα, ενώ από αυτά τα 5.500 -δηλαδή περισσότερα από τα μισά- εντοπίζονται στην Αττική.

Υπόθεση μετάλλαξη

 

Ιδιαίτερα ανησυχία προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως διευκρίνισε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με την ίδια, η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, παρουσιάζει μεγάλη διασπορά στη χώρα μας, ενώ η νοτιοαφρικανική είναι αυτή που οδήγησε τους ειδικούς σε απόφαση για εφαρμογή αυστηρών μέτρων στον Εύοσμο.

Σύμφωνα με την ίδια, τα περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορoνοϊού είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα, μαρτυρώντας την υψηλή διασπορά του στελέχους στην κοινότητα. «Το στέλεχος αυτό τελικά θα επικρατήσει, όμως ο εμβολιασμός το καλύπτει και προστατεύει», εξήγησε.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ