Εφημερίδα Κοινωνική

Χειροπέδες σε σπείρα κλεφτών αυτοκινήτων στην περιοχή του Ρέντη – Είχαν στήσει παράνομο «διαλυτήριο» και πουλούσαν τα ανταλλακτικά

 Breaking News

Χειροπέδες  σε σπείρα κλεφτών αυτοκινήτων στην περιοχή του Ρέντη – Είχαν στήσει παράνομο «διαλυτήριο» και πουλούσαν τα ανταλλακτικά
26 Φεβρουαρίου 2021

Το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά  και την Ομάδα ΔΙΑΣ συνέλαβαν 3 Έλληνες για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.

Όπως προέκυψε από την έως τώρα διενεργηθείσα προανάκριση οι τρεις δράστες έχοντας οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη πλημμελημάτων, με τα οποία επιδιώκεται οικονομικό όφελος, προέβαιναν δρώντας πάντα όλοι μαζί, σε κλοπές αυτοκινήτων τα οποία στην συνέχεια απέκρυπταν σε ένα χώρο – συνεργείο, που διατηρούσε ο 70χρονος δράστης (ιδιοκτησία 59χρονου), το οποίο βρισκόταν στου Ρέντη.

Εντός του συνεργείου, το οποίο το χρησιμοποιούσαν ως «διαλυτήριο», προχωρούσαν στην αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων αυτοκινήτων έχοντας προμηθευτεί και τα κατάλληλα εργαλεία. Αφού το διέλυαν, διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματα αυτών σε ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων, οι οποίοι είτε προσέρχονταν στο ανωτέρω συνεργείο και προέβαιναν στην αγορά τους, είτε αυτά αποστέλλονταν από τους δυο κατηγορούμενους (70χρονο και 46χρονο).

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο συνεργείο που βρίσκεται στου Ρέντη, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

Ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας BMW του οποίο ο ιδιοκτήτης του κατήγγειλε την κλοπή στο Τ.Α. Ασπροπύργου , έξω από το συνεργείο βρέθηκε διαλυμένο ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes όπου ο ιδιοκτήτης του κατήγγειλε την κλοπή του στο Τ.Α. Ελευσίνας.

Ακόμα, μέσα στον χώρο του οικοπέδου, χωρίς πινακίδες βρέθηκε ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας Mercedes του οποίου ο ιδιοκτήτης κατήγγειλε την κλοπή του το περασμένο Νοέμβριο του 2020. στο Τ.Α. Νίκαιας – Ρέντη.

Στην κατοχή του 70χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 3 κινητά τηλέφωνα με τις SIM τους. Λίγο αργότερα έγινε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα με παρουσία Δικαστικής Αρχής στην οικία του που βρίσκεται στου Ρέντη, και βρέθηκα τα κάτωθι:

Α) μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ) σε μαύρο χρώμα και,

Β) μια μαύρη θήκη που περιείχε τρία διαγνωστικά εργαλεία οχημάτων

Η νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα συνεχίστηκε και στο σπίτι του 46χρονου κατηγορούμενου που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, διάφορα ζευγάρια από πινακίδες κυκλοφορίας και κλειδιά οχημάτων.

Σε νομότυπη αστυνομική έρευνα που έγινε σε σπίτι στον Πειραιά, όπου εκεί μένει ο 59χρονος κατηγορούμενος, δεν βρέθηκε κάτι.

Για τους τρεις ανωτέρω συλληφθέντες σχηματίστηκαν δικογραφίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Ερευνάται και η συμμετοχή των ανωτέρω δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η προανάκριση έγινε από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας Πειραιά.

(φωτο αρχείου)

 *Της Χριστίνας Μπιτάδου 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ