Εφημερίδα Κοινωνική

Τοποθέτηση Χριστόφορου Μπουτσικάκη στη Βουλή για την ανάρτηση πανό έξω από τη Μητρόπολη Πειραιά

Τοποθέτηση Χριστόφορου Μπουτσικάκη στη Βουλή για την ανάρτηση πανό έξω από τη Μητρόπολη Πειραιά
11 Ιανουαρίου 2021

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με τη χθεσινή ανάρτηση πανό από αναρχικούς έξω από τη Μητρόπολη Πειραιά.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπουτσικάκης, είναι άδικη η στοχοποίηση του Μητροπολίτη Περαιώς, κ. Σεραφείμ, ο οποίος έχει σταθεί συμπαραστάτης στον αγώνα που γίνεται ενάντια στην πανδημία, θέτοντας όλα τα μέσα της Μητρόπολης στη διάθεση του κόσμου.

Επιπλέον, ο Βουλευτής υπενθυμίζει αφενός την επίθεση από «αγνώστους» με πέτρες και μπουκάλια στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στις 26-11-2019, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο κτήριο και αφετέρου την ανάκληση, το 2018, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του αστυνομικού που είχε διατεθεί για τη φύλαξη του Μητροπολίτη Πειραιώς, παρόλο που ο ίδιος είχε ενημερωθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι αποτελεί στόχο ισλαμιστικών κέντρων του εξωτερικού.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία που έχει ο κύριος Υπουργός στα θέματα ασφάλειας, ο κ. Μπουτσικάκης ζητεί να επανέλθει η φρούρηση του Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Χθες, 7-1-2021, αναρχικοί ανήρτησαν πανό έξω από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στοχοποιώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, παρόλο που ο ίδιος έχει σταθεί συμπαραστάτης στον αγώνα που γίνεται ενάντια στην πανδημία, θέτοντας όλα τα μέσα της Μητρόπολης στη διάθεση του κόσμου.

Επιπλέον, όπως ανέφερα και σε προηγούμενη ερώτησή μου, στις 26-11-2019, το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς είχε γίνει στόχος «αγνώστων», οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια, προκαλώντας υλικές ζημιές. Συγχρόνως, ο Μητροπολίτης Πειραιώς είχε ενημερωθεί στο παρελθόν από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι αποτελεί στόχο ισλαμιστικών κέντρων του εξωτερικού, πλην όμως, το 2018, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανακάλεσε τον αστυνομικό που είχε διατεθεί για τη φύλαξη του.

Είναι προφανές ότι τέτοιες επιθέσεις αποτελούν απειλή για την ασφάλεια του Μητροπολίτη Πειραιώς, ενός ανθρώπου που με το δημόσιο λόγο του ορθώνει το ανάστημά του έναντι οποιουδήποτε εναντιώνεται στην Εκκλησία ή επιβουλεύεται τα δίκαια Αυτής και της Πατρίδας μας.

Ενόψει αυτών και γνωρίζοντας την ευαισθησία που έχει ο κύριος Υπουργός στα θέματα ασφάλειας, θέτω το ερώτημα σχετικά με την ανάγκη να επανέλθει η φρούρηση του Μητροπολίτη Πειραιώς, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας. 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ