Εφημερίδα Κοινωνική

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας συνεχίζει τη σπουδαία δράση του

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας συνεχίζει τη σπουδαία δράση του
26 Ιανουαρίου 2021

Για έναν ακόμη μήνα η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου μεριμνά και προσφέρει ανακούφιση σε ευπαθείς συμπολίτες μας, που προσπαθούν να επιβιώσουν με πενιχρά μέσα. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο με πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ξεκίνησε τις δωρεάν διανομές των πακέτων ειδών πρώτης ανάγκης, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τέλος του μήνα.

Εκατοντάδες εγγεγραμμένοι άποροι συμπολίτες μας καθώς και ευπαθείς δημότες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο λαμβάνουν σημαντική υλική και ψυχοκοινωνική ενίσχυση στην καθημερινή μάχη που δίνουν για διαβίωση.

Ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια διαδραματίζουν οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών, μ’ ένα δίκτυο που συμπαραστέκεται στις 400 οικογένειες του κοινωνικού παντοπωλείου και στις άλλες 300 του κοινωνικού συσσιτίου. Παράλληλα, οι κοινωνικοί λειτουργοί ενημερώνουν τους ωφελούμενους για τα δικαιώματα τους και τις παροχές της πολιτείας ενώ πολύ σημαντική είναι και η εθελοντική συνεισφορά των συνδημοτών μας.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με αιχμή και προτεραιότητα την κοινωνική ανακούφιση, ιδίως σε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να στηρίξει όσους και όσες πραγματικά το χρειάζονται. Ο Δήμος μας ως επί το πλείστον, με ίδιους πόρους, μέσα από πολύπλευρες δράσεις, πραγματοποιεί πρωτοβουλίες που προβάλλουν την αλληλεγγύη και το σεβασμό στους πληττόμενους συνανθρώπους μας.

Το δικαίωμα σε μία τίμια ζωή είναι αναφαίρετο. Η επιλογή που έχουμε κάνει ως Δημοτική Αρχή από τη πρώτη μέρα που αναλάβαμε ήταν ξεκάθαρη. Με ανιδιοτέλεια και διακριτικότητα να βάλουμε φρένο στην ακραία φτώχεια και να δώσουμε το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους να αποκτήσουν ξανά φωνή αλλά και την ευκαιρία να αναλογίζονται το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους με λίγη περισσότερη αισιοδοξία.

Η μάχη αναμφίβολα είναι δύσκολη και άνιση αλλά το χαμόγελο των ανθρώπων αυτών μας οπλίζει με δύναμη να συνεχίσουμε.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ