Εφημερίδα Κοινωνική

Θερμικές κάμερες στα Νηπιαγωγεία, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Λαυρεωτικής

 Breaking News

Θερμικές κάμερες στα Νηπιαγωγεία, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Λαυρεωτικής
16 Ιανουαρίου 2021

Στο πλαίσιο της οργανωμένης τακτικής και των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού η Δημοτική Αρχή προμηθεύτηκε θερμικές κάμερες με αναγνώριση προσώπου και ελέγχου θερμοκρασίας και πυρετού.

Τα συστήματα των θερμικών καμερών εγκαταστάθηκαν στα τέσσερα Νηπιαγωγεία Κερατέας και τα τέσσερα Νηπιαγωγεία Λαυρίου, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Λαυρεωτικής σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Οι συγκεκριμένες κάμερες έχουν υψηλές προδιαγραφές και ανταποκρίνονται στις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία καθώς έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης και σάρωσης προσώπων, υψηλή ακρίβεια στη μέτρηση της θερμοκρασίας και άμεση ειδοποίηση αν εντοπιστεί θερμοκρασία εκτός προκαθορισμένων ορίων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: “Αποτελεί βασικό μας μέλημα η ασφάλεια και η προστασία των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων. Ξεκινήσαμε από τους πιο μικρούς μας μαθητές και σκοπεύουμε να εξοπλίσουμε όλα τα σχολεία του Δήμου με τα απαραίτητα μέσα. Οι θερμικές κάμερες είναι ένα χρήσιμο μέτρο με σημαντική ωφέλεια για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων και της πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε είναι σημαντικό να υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τα παιδιά μας και την εκπαιδευτική κοινότητα.”


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ