Εφημερίδα Κοινωνική

Ρέμα Πικροδάφνης: Ενέργειες του Δήμου Αγίου Δημητρίου με αφορμή την καταγγελία για ρύπανση από πετρέλαιο

 Breaking News

Ρέμα Πικροδάφνης: Ενέργειες του Δήμου Αγίου Δημητρίου με αφορμή την καταγγελία για ρύπανση από πετρέλαιο
15 Ιανουαρίου 2021

Με αφορμή την Ανακοίνωση του «Δικτύου Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης» με τίτλο «_Η ρύπανση από πετρέλαιο μόνιμη απειλή για το ρέμα της Πικροδάφνης_» (https://www.facebook.com/RemaPikrodafnis.SOS/photos/pcb.3452547704873958/3452485948213467/), όπου επισημαίνεται πως η επιχείρηση που ρυπαίνει βρίσκεται σε ιδιοκτησία του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σημειώνουμε τα εξής:

1. Το οικόπεδο βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αγίου Δημητρίου, αλλά πρόκειται για ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ και ΟΧΙ ιδιοκτησία του Δήμου.

2. Η Δημοτική Αστυνομία και οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος, Νίκος Συρράκος και Ποιότητας Ζωής, Σπήλιος Διαβολίτσης, διενήργησαν αυτοψία προκειμένου να διακριβωθούν οι καταγγελίες της δημοσίευσης.

3. Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνέταξε αναφορά προς τον Εισαγγελέα με κοινοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής και την Ελληνική Αστυνομία, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Το ρέμα της Πικροδάφνης, που αποτελεί τον πολυτιμότερο φυσικό οικότοπο της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να προστατεύεται και να περιφρουρείται, τόσο από τους φορείς της Πολιτείας όσο και από την Κοινωνία των Πολιτών, η οποία έχει επιδείξει πολύ σημαντικό έργο και εξαιρετικά αντανακλαστικά όλα αυτά τα χρόνια.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ