Εφημερίδα Κοινωνική

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Ένταση, χημικά και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Ένταση, χημικά και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη
21 Ιανουαρίου 2021

Πορείες τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη παρά τους περιορισμούς, τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που ισχύουν λόγω lockdown, πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Φοιτητές, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, οργάνωσαν και πραγματοποιήσαν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παραλύοντας τα κέντρα και των δύο πόλεων.

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης ο σταθμός του Μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ». Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμός είχε κλείσει από τις 10.00 το πρωί λόγω συγκέντρωσης στα Προπύλαια.

Μάλιστα, στην Θεσσαλονίκη προκλήθηκε και ένταση, καθώς αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών προσπάθησαν να εμποδίσουν τους φοιτητές από το να κάνουν πορεία, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές. Αρχικά οι φοιτητές περιορίστηκαν αλλά λίγο αργότερα επιχείρησαν και τελικά έκαναν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από την Αρχαία Αγορά και έφθασε μπροστά από το ΥΜΑΘ, χωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να την αποτρέψουν στη διάρκεια της διαδρομής, όπως αναφέρει το GRTimes.

Ολα αυτά την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσίαζε το σχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις πορείες.

athina2-1-960x640

 

 

 

 

 

 

 

athina3-1-960x640

 

 

 

 

 

 

 

athina4-1-960x640

 

 

 

 

 

 

 

athina5-1-960x640

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ