Εφημερίδα Κοινωνική

Νίκος Παπαθανάσης: «Σύντομα θα «είναι στον αέρα» ένα δανειακό πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων με δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου κατά 80%»

Νίκος Παπαθανάσης: «Σύντομα θα «είναι στον αέρα» ένα δανειακό πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων με δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου κατά 80%»
25 Ιανουαρίου 2021

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ήταν ο σημερινός καλεσμένος της δημοσιογράφου Λίας Λάππα και της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» στο Κανάλι Ένα 90,4.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι η αγορά λειτούργησε πολύ καλά την προηγούμενη εβδομάδα και τόνισε πως, παρά την κινητικότητα που παρατηρήθηκε σε συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους – σε γενικές γραμμές – οι συμπολίτες μας τήρησαν τα μέτρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού, ο τζίρος το Σαββατοκύριακο ήταν ικανοποιητικός και σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ξεπέρασε το 50%. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης «τα αποτελέσματα θα τα δούμε στο τέλος του μήνα».

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Συν-εργασία» ο υπουργός τόνισε ότι το Μάρτιο θα συζητηθεί το νέο πρόγραμμα «Συν-εργασία» για επιχειρηματικά δάνεια ενώ σύντομα θα «είναι στον αέρα» ένα πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων με δάνεια, τα οποία θα έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου κατά 80%, και ταυτόχρονα ένα παρόμοιο πρόγραμμα με αυτό που τρέξαμε το καλοκαίρι που αφορά στην επιδότηση των τόκων των επιχειρήσεων»

Σε ότι αφορά στην εστίαση, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να απαντήσουμε στην ερώτηση για το πότε θα ανοίξει, τονίζοντας ότι «τώρα δεν είναι η εποχή του Μαΐου, όταν ανοίξαμε τους εξωτερικούς χώρους….είμαστε μέσα στο χειμώνα».

Ερωτηθείς για το πώς θα στηριχθεί ο συγκεκριμένος κλάδος, ο υπουργός τόνισε ότι στο τέλος της πανδημίας θα γίνει ένας απολογισμός για το κατά πόσο έχει πληγεί ο κάθε κλάδος και θα υπάρξει ανάλογη στήριξη. «Ο κλάδος της εστίασης παραμένει κλειστός, έχει πληγεί πολύ και όταν φτάσουμε στο τέλος προφανώς θα είναι ένας κλάδος που θα έχει την ιδιαίτερη προσοχή, γιατί δεν θέλουμε να κλείσει καμία επιχείρηση».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ