Εφημερίδα Κοινωνική

Μετρό: Που θα κατασκευαστούν οι σταθμοί της επέκτασης της “γραμμής 2” προς Ίλιον

Μετρό: Που θα κατασκευαστούν οι σταθμοί της επέκτασης της “γραμμής 2” προς Ίλιον
25 Ιανουαρίου 2021

Στο ΕΣΠΑ που αφορά το περιβάλλον προτείνεται η ένταξη για την επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας προς Ίλιον. Η επέκταση που θα καλύψει ακόμα περισσότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές των βόρειο-δυτικών προαστίων, θεωρήθηκε ως ένα άκρως περιβαλλοντικό έργο και για αυτό το λόγο αντί να ενταχθεί όπως θα πίστευε κανείς στο πρόγραμμα υποδομών μεταφορών-δικτύων, τελικά οδηγήθηκε στο πρόγραμμα για την πράσινη οικονομία. Η οριστικοποίηση της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ 2021-2027, θα γίνει φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μελέτες του έργου τρέχουν αυτή την εποχή προκειμένου κάποια στιγμή μέσα στο έτος να σταλούν στο υπουργείο Περιβάλλοντος προς έγκριση.

Αυτή την εποχή προετοιμάζεται ο διαγωνισμός για την εκπόνηση της περιβαλλοντικής μελέτης. Μόλις επικυρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη (ΜΠΕ), τότε το έργο θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση. Πρόκειται για ένα μεγάλο περιβαλλοντικό και συγκοινωνιακό έργο που θα αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης στην ευρύτερη περιοχή της Πετρούπολης, του Ιλίου, και εν μέρει του Καματερού. Οι δύο σταθμοί, σύμφωνα με με ypodomes.com, θα είναι επί της Λεωφόρου Θηβών.

Ο πρώτος είναι ο σταθμός ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ στη συμβολή των οδών Θηβών και Καππαδοκίας και ο δεύτερος είναι ο σταθμός ΙΛΙΟΝ στη συμβολή των οδών Θηβών και Ελαιών. Ο νέος τερματικός σταθμός θα ονομάζεται ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και θα κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Παραμυθιάς στα σύνορα Ιλίου και Καματερού.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ