Εφημερίδα Κοινωνική

Υπογειοποίηση γραμμών ΗΣΑΠ, επέκταση Τραμ και έργα Μετρό -Ξανά στο επίκεντρο

Υπογειοποίηση γραμμών ΗΣΑΠ, επέκταση Τραμ και έργα Μετρό -Ξανά στο επίκεντρο
18 Ιανουαρίου 2021

Μέσα στο «μενού» των μεγάλων έργων είναι και η περίφημη υπογειοποίηση της γραμμής 1 (ΗΣΑΠ) από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά. Το έργο που είναι ώριμο μελετητικά, έχει κόστος 100 εκατ. ευρώ και συμπεριλαμβάνει και ένα νέο σταθμό στα Καμίνια.

Η υπογειοποίηση θα βοηθήσει στη δημιουργία μίας οδικής λεωφόρου που θα οδηγεί απευθείας στο λιμάνι του Πειραιά και θα ανακουφίσει το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που βιώνει η πόλη ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναφορικά με το Τραμ, φέτος, ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο, θα λειτουργήσει η στοιχειωμένη επέκταση από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δούμε επίσης να βγαίνουν στην κυκλοφορία και τα νέα… πορτοκαλί Τραμ με τον μοντέρνο σχεδιασμό τους. Αυτό που πρέπει να σταθούμε όμως, είναι ότι αρχίζει να συζητείται (σύμφωνα με το ypodomes.gr) η πιθανότητα επέκτασης του δικτύου προς Χατζηκυριάκειο και Κερατσίνι/Πέραμα. Πρόκειται για επεκτάσεις που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα κάποια χρόνια πριν αλλά φαίνεται ότι τώρα μπαίνουν και πάλι στην μεγάλη εικόνα. Εδώ αναμένουμε περισσότερα το επόμενο διάστημα…

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ