Εφημερίδα Κοινωνική

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Τι γίνεται μετά τις 21.00 -σε «κόκκινες» περιοχές – Ποιες στο επίκεντρο

 Breaking News

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Τι γίνεται μετά τις 21.00 -σε «κόκκινες» περιοχές – Ποιες στο επίκεντρο
04 Ιανουαρίου 2021

Για τους ελέγχους και τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο των αρχών μίλησε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε προς το παρόν η περιοχή της Δυτικής Αττικής (όπου υπάρχει το αυστηρό λοκντάουν) αλλά και κάποιες περιοχές της Δυτικής Αθήνας είναι αυτή την στιγμή στο επίκεντρο.

Ερωτηθείς για το τι γίνεται παραπάνω σε μία «κόκκινη» περιοχή ανέφερε πως υπάρχουν μπλόκα και ελέγχους στις εισόδους και εξόδους των πόλεων, υπάρχουν περιμετρικά μπλόκα στην περιοχή αυτή, σε κεντρικούς οδικούς άξονες, σε ΜΜΜ, πλατείες και υπαίθριους χώρους όπου είναι αυξημένη η πιθανότητα να υπάρχει συγχρωτισμός.

Ωστόσο όπως ο ίδιος εξήγησε με την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κάθε απόγευμα γίνεται μεγάλη σύσκεψη στο αρχηγείο ώστε να αναπροσαρμόζονται τα σχέδια ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. «Όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι μια δυναμική διαδικασίας. Είμαστε σε απευθείας συνεννόηση τόσο με την ΓΓΠΠ όσο και με τους λοιμωξιολόγους έτσι ώστε να αναπροσαρμόζονται τα σχέδια ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε πως γίνονται έλεγχοι παντού, ωστόσο το βάρος έχει πέσει στις κόκκινες περιοχές «αύριο ενδεχομένως να δείτε άλλες περιοχές που θα μπούνε στο επίκεντρο».

Τι γίνεται μετά τις 21.00 το βράδυ που υπάρχει η απαγόρευση 

Στο ερώτημα τι γίνεται μετά τις 21.00 το βράδυ που υπάρχει η απαγόρευση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ υπογράμμισε πως επειδή η κυκλοφορία μετά τις 21.00 είναι πολύ μικρότερη σε αυτές τις περιπτώσεις σε κεντρικούς άξονες αλλά και σε πολλά σημεία υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας ώστε να ελέγχονται το σύνολο των οχημάτων.

Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος 

«Στον γρήγορο χρόνο που πρέπει να γίνει ο έλεγχος βλέπουμε και τον σκοπό της μετακίνησης των πολιτών και τις εξηγήσεις που μας δίνουν» τόνισε ο κ. Χρονόπουλος

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κινείται έξω «νόμιμα» σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν τεθεί ενώ υπογράμμισε πως από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 2 Ιανουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 660.000 έλεγχοι και ο αριθμός των παραβάσεων είναι λίγο πάνω από 14.000

«Σε καραντίνα όσοι γυρίζουν από Ντουμπάι»

Ερωτηθείς για τους ταξιδιώτες από Ντουμπάι σημείωσε ότι μπαίνουν σε καραντίνα που ελέγχεται σε συνεργασία με ΓΓΠΠ. «Εκτός από τηλέφωνο υπάρχει και δική μας φυσική παρουσία αν κριθεί αναγκαίο».

Πηγή: skai.gr

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ