Εφημερίδα Κοινωνική

Χρ. Βρεττάκος στο AtticaTv: Το πρόβλημα της φτώχειας δεν επιλύεται με ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά με πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις αιτίες που τη δημιουργούν

Χρ. Βρεττάκος στο AtticaTv: Το πρόβλημα της φτώχειας δεν επιλύεται με ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά με πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις αιτίες που τη δημιουργούν
28 Ιανουαρίου 2021

Τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή του Atticatv «Δημοσκοπήσεις» και στον δημοσιογράφο Γ. Λαιμό, παραχώρησε τη Δευτέρα (25/01) ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος.

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε μεταξύ άλλων την ολοκλήρωση του νέου Κέντρου Υγείας της περιοχής και την ανάγκη της άμεσης στελέχωσης του, την επιδημιολογική κατάσταση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας της πανδημίας καθώς και την ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει εμπράκτως τους ευάλωτους και πληττόμενους από την κρίση συνανθρώπους μας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ολοκλήρωση του νέου Κέντρου Υγείας, ευχαριστώντας παράλληλα όσους εργάστηκαν ανελλιπώς όλο αυτό το διάστημα ώστε να πάρει σάρκα και οστά ένα έργο που εδώ και αρκετά χρόνια φάνταζε αδύνατη η ολοκλήρωση του. Ο Χρ. Βρεττάκος έθεσε για ακόμη μία φορά το ζήτημα της άμεσης πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού με σκοπό το Κέντρο Υγείας να καταστεί λειτουργικό για τους κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέχεια και με αφορμή την πανδημία, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αφού συνέστησε ακόμη περισσότερη προσοχή για το επόμενο διάστημα στους πολίτες, ξεκαθάρισε πως ο δήμος δεν έχει σε καμία περίπτωση επιβαρυμένο ιικό φορτίο όπως ψευδώς διακινούταν, ενώ επισήμανε ότι το κλίμα φόβου και πανικού που δημιουργείται προς την κοινωνία, αν δεν έχει υπαρκτή βάση, μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό προέτρεψε για μεγαλύτερη εγρήγορση και σοβαρότητα στο μέλλον απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ύστερα, ο Χρ. Βρεττάκος περιέγραψε τις νέες συνθήκες που έχουν προκύψει στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαιτίας του Covid-19, καθιστώντας πολύ δυσκολότερη τη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων εξηγώντας όμως ταυτόχρονα πως η Δημοτική Αρχή προετοιμάζεται και σχεδιάζει τα νέα μεγάλα έργα της περιοχής που θα διαμορφώσουν το μέλλον και τη φυσιογνωμία των γειτονιών μας.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης στο Κερατσίνι, κάλεσε την κυβέρνηση αν πραγματικά ενδιαφέρεται για την περιοχή να στηρίξει όχι μόνο αξιέπαινες ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά να σταθεί στο πλευρό των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια με πενιχρά μέσα ενισχύοντας τες εμπράκτως με προσωπικό και προγράμματα. Το πρόβλημα της φτώχειας δεν επιλύεται με ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά με πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις αιτίες που τη δημιουργούν, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ