Εφημερίδα Κοινωνική

Απάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου στα περί δήθεν επιβολής προστίμου στο Δήμο για την Ανακύκλωση: «Οι πολίτες δεν πείθονται με ψεύδη!»

Απάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου στα περί δήθεν επιβολής προστίμου στο Δήμο για την Ανακύκλωση: «Οι πολίτες δεν πείθονται με ψεύδη!»
28 Ιανουαρίου 2021

Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχολιάζοντας κείμενο με ανακριβή και ψευδή στοιχεία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας περί δήθεν επιβολής προστίμου στον Δήμο ως ποινή για την ανακύκλωση. Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας παραπλανά και διαστρεβλώνει την αλήθεια. Σε πρόσφατη ανάρτησή του ισχυρίστηκε ότι έχει επιβληθεί πρόστιμο στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου αξίας 137.795,62 επειδή δεν ανακυκλώνει. Ο παραπάνω ισχυρισμός όχι μόνο δεν είναι αληθής, όχι μόνο διαστρεβλώνει τα γεγονότα, αλλά υιοθετώντας τέτοιες πολιτικές και πρακτικές έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ) και τις θέσεις όλων των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων των 66 Δήμων της Αττικής.

Στο σημείο αυτό όμως θα ήθελα να σημειώσω – τόνισε ο Δήμαρχος – για μια ακόμη φορά ότι η σύγκριση όλων των Δήμων μεταξύ τους δεν είναι ορθολογική και τα απορρίμματα κάθε Δήμου είναι διαφορετικά σε σύνθεση όπως οικιακά, καταστημάτων, γραφείων, βιοτεχνιών, βιομηχανιών.

Οι Δήμοι με τον καλύτερο δείκτη ανακύκλωσης σύμφωνα με τους πίνακες του ΕΔΣΝΑ είναι με

25% οι Δήμοι Κρωπίας (42,21) και Κυθήρων (44,96),

20% οι Δήμοι Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (46,52), Βριλησσίων (36,19) και Ραφήνας – Πικερμίου (41,82),

10% Διόνυσος (49,07) και Φιλοθέης – Ψυχικού (47,07)

Υπάρχουν 27 Δήμοι μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου με δείκτη επίδοσης 5% και 30 Δήμοι με δείκτη επίδοσης 0%.

Εύκολα κάποιος μπορεί να καταλάβει τις μεγάλες διαφορές των Δήμων αυτών από τον Δήμο μας και άλλους, αναγνωρίζοντας βέβαια την επιτυχία τους.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ. ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ (ΤΕΛΟΣ ΤΑΦΗΣ) ΣΤΟΥΣ 66 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ (ΜΕΙΩΣΗ 5%) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ