Εφημερίδα Κοινωνική

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων: Τι συμβαίνει με τον υποθαλάσσιο αγωγό νερού στην Αίγινα

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων: Τι συμβαίνει με τον υποθαλάσσιο αγωγό νερού στην Αίγινα
25 Ιανουαρίου 2021

Τον Ιούνιο αναμένεται να πάει το νερό της ΕΥΔΑΠ από την Σαλαμίνα στην Αίγινα, με υποθαλάσσιο αγωγό, ενώ όλο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό ανέφερε, μιλώντας στο Κανάλι Ένα και στην εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» που παρουσιάζουν καθημερινά η Κωνσταντίνα Πετούση και ο Νίκος Παρασκευάς, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακόπουλου Μπόγρη.

Όπως είπε, μέχρι σήμερα έχουν ποντιστεί 360 μέτρα του κυρίου υποθαλάσσιου αγωγού σε βάθος 25 μέτρων, καθώς και 250 μέτρα του εφεδρικού αγωγού στο ίδιο βάθος. Όλα κινούνται μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί εξ αρχής, αν και υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις λόγω της ανίκητης ελληνικής γραφειοκρατίας. Χαρακτηριστικά η κ, Μπόγρη ανέφερε ότι υπήρξε καθυστέρηση γιατί προέκυψε διαφωνία ως προς το ποιος έχει την κυριότητα του βυθού, όπου ερίζαν η ΚΕΔ με τους Δήμους Σαλαμίνας και Αίγινας!

Όλα αυτά όμως ξεπεράστηκαν και το έργο προχωράει κανονικά. Η κ. Μπογρη είπε ακόμα ότι στην Αίγινα εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς δυο ακόμα έργα που αφορούν στην κατασκευή δυο νέων λιμανιών στην Αγία Μαρίνα και την Πέρδικα.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ