Εφημερίδα Κοινωνική

Ανοιχτά από σήμερα λιανεμπόριο, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής – Πώς θα ψωνίζουμε, τι SMS απαιτείται για τις μετακινήσεις

 Breaking News

Ανοιχτά από σήμερα λιανεμπόριο, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής – Πώς θα ψωνίζουμε, τι SMS απαιτείται για τις μετακινήσεις
18 Ιανουαρίου 2021

Από σήμερα Δευτέρα (18/1) ανεβάζουν ρολά καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια-κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ, μετά την έγκριση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Ακόμη, θα επιτρέπεται η παροχή υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος.

Ειδικότερα, οι παραπάνω επιχειρήσεις θα δύνανται να ανοίξουν με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από 7 π.μ. έως 8 μ.μ. Επίσης, προαιρετική είναι η λειτουργία τους την Κυριακή (24/1).

Για τις μετακινήσεις τους σε αυτές, οι καταναλωτές θα αποστέλλουν SMS στο 13033, κάνοντας χρήση της επιλογής 2: «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)». Εναλλακτικά, μπορούν να συμπληρώσουν έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ενώ υπάρχει και η επιλογή της χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης. Σε χρονικό διάστημα 2 ωρών ο καταναλωτής θα πρέπει να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σε καταστήματα έως 100 τ.μ. είναι τα τέσσερα άτομα. Γι’ αυτά άνω των 100 τ.μ. θα προστίθεται ακόμη ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον. Στα εμπορικά κέντρα (malls), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlets) θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού.

Σημειώνεται πως στις περιοχές αυξημένου κινδύνου θα λειτουργούν μόνο τα εμπορικά καταστήματα με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

Στα κομμωτήρια-κουρεία, κέντρα αισθητικής και στις διαιτολογικές υπηρεσίες θα πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας. Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Οι δε επιχειρήσεις οφείλουν, κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Και στα ΚΤΕΟ, οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και οι επιχειρηματίες οφείλουν να διατηρούν κατάλογο με τα καθημερινά ραντεβού.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ