Εφημερίδα Κοινωνική

Τηλεκπαίδευση-Νίκαια: Η κατάσταση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο –Παρέμβαση Φωτεινής Μπακαδήμα

Τηλεκπαίδευση-Νίκαια: Η κατάσταση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο –Παρέμβαση Φωτεινής Μπακαδήμα
15 Δεκεμβρίου 2020

Σε συνέχεια της από 19/11/2020 ερώτηση της βουλευτή Β’ Πειραιά του ΜέΡΑ25, Φωτεινής Μπακαδήμα με θέμα «Αδυναμία τηλεκπαίδευσης μαθητών λόγω ανυπαρξίας σύνδεσης στο internet» (Α.Π.1916) και της από 8/12/2020 ερώτησής μου με θέμα «Πολίτες Β’ κατηγορίας οι μαθητές της Β’ Πειραιά» (Α.Π. 2479) και με δεδομένο πως τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση μέχρι και τις εορτές, ο Σύλλογος Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, όπου φοιτούν 358 μαθητές και εργάζονται 37 εκπαιδευτικοί, καταγγέλλει με επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας πως «Από την εικόνα που έχουμε μέχρι σήμερα συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση που καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου μας παρακολουθούν την τηλεκπαίδευση μέσω κινητού τηλεφώνου βγάζοντας στην κυριολεξία τα μάτια τους. Είναι χαρακτηριστικές οι δυσκολίες που υπάρχουν λόγω κακών συνδέσεων ίντερνετ.».

Να σημειωθεί πως εκτός από την πρωτοβουλία του ίδιου του Συλλόγου για παροχή τάμπλετ, ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ανταποκρινόμενος στα αιτήματα του Συλλόγου προχώρησε σε αναβάθμιση 6 φορητών υπολογιστών του σχολείου που είναι διαθέσιμοι στους δασκάλους ενώ θα αναβαθμίσει και τους υπόλοιπους 6 άμεσα και παράλληλα προμήθευσε το σχολείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό (4 κάμερες και αντίστοιχα μικρόφωνα) ώστε να υπάρξει δυνατότητα σύνδεσης με σταθερό υπολογιστή από το σχολείο. Τέλος, έχει γίνει αίτηση αναβάθμισης του ίντερνετ του σχολείου σε 50άρα γραμμή.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ