Εφημερίδα Κοινωνική

Τι είπε ο αστυνομικός για την ανθοδέσμη από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Τι είπε ο αστυνομικός για την ανθοδέσμη από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
08 Δεκεμβρίου 2020

Η επικίνδυνη ασέβεια του αστυνομικού με την «ανθοδέσμη» και η αστυνομική εισβολή στην είσοδο πολυκατοικίας με τη χρήση χειροβομβίδας κρότου-λάμψης είναι τα δύο κυρίαρχα περιστατικά που αποτέλεσαν τα μελανά σημεία του αστυνομικού σχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας της θλιβερής επετείου μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί δηλώνουν ικανοποιημένοι από την αποτελεσματικότητα των μέτρων και προσθέτουν πως αποτράπηκαν 22 προσπάθειες συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο διερευνούν τα δύο περιστατικά που φαίνεται να αμαύρωσαν τις προσπάθειες του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού.

Ο δράστης της απαράδεκτης πράξης με την ανθοδέσμη είναι 28 χρόνων, υπηρετεί 10 χρόνια στην Αστυνομία και είναι πατέρας ενός παιδιού 2 μηνών. Διαπιστώθηκε ότι το σημείο όπου προέβη στην ανεκδιήγητη πράξη του είναι στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Κωλέττη.

Ο 28χρονος αστυνομικός φέρεται να είπε κάποια πράγματα στους ανωτέρους του, τα οποία θα καταθέσει στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ωστόσο είναι εκ των υστέρων: «Εκανα λάθος. Ήταν βλακεία μου. Έπρεπε να υπολογίσω το συμβολισμό της ημέρας. Δεν είχα πρόθεση να δείξω ασέβεια στη μνήμη ενός παιδιού που δολοφονήθηκε. Δεν μπορούσαν να περάσουν προς το σημείο της δολοφονίας για αφήσουν λουλούδια και τα άφηναν σε διάφορα σημεία. Βρήκα την ανθοδέσμη κοντά σε έναν κάδο απορριμμάτων, την πήρα και έπαιζα με τον συνάδελφό μου, έτσι για αστείο. Εκανα χαβαλέ. Δεν ήξερα ότι με τράβαγαν βίντεο, αλλά δεν έχει και σημασία. Δεν έγιναν επεισόδια και όλοι στάθηκαν, σίγουρα δικαιολογημένα, σε μένα και σε αυτό που έκανα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό που έκανα. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και θα αντιμετωπίσω αυτό που μου αναλογεί».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ