Εφημερίδα Κοινωνική

Τι είναι το «υγειονομικό διαβατήριο» για τα ταξίδια με αεροπλάνο: Το βασικό σενάριο που εξετάζουν αεροπορικές εταιρείες

Τι είναι το «υγειονομικό διαβατήριο» για τα ταξίδια με αεροπλάνο: Το βασικό σενάριο που εξετάζουν αεροπορικές εταιρείες
01 Δεκεμβρίου 2020

Το «ψηφιακό υγειονομικό διαβατήριο» που σχεδίασαν πέντε αεροπορικές εταιρείες για ασφαλή ταξίδια θα καταγράφει αν οι επιβάτες έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. 

Εκφράζονται, μάλιστα, σκέψεις να επεκταθεί σε ξενοδοχεία, χώρους εργασίας και θέατρα, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, μια εφαρμογή στο κινητό με την ονομασία «CommonPass», είναι το υγειονομικό διαβατήριο που θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και να μεταβούν σε άλλη χώρα.

Μάλιστα, οι πέντε αεροπορικές εταιρείες που ξεκίνησαν το εγχείρημα, υπόσχονται ότι δεν θα υπάρχει παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, ενώ οι Αρχές θα είναι εξασφαλισμένες ότι το τεστ θα είναι αυθεντικό από εξουσιοδοτημένη δομή υγείας.

Όπως αναφέρει ο Πολ Μέγιερ, επικεφαλής της επιχείρησης «commonPass»: «Είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει με σιγουριά και ασφάλεια στους πολίτες, να συγκεντρώνουν τις πληροφορίες για την υγεία τους, είναι ένα τεστ είναι αρνητικό για covid-19 ή τελικά μια καταγραφή εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ