Εφημερίδα Κοινωνική

Συναγερμός σε ψυχιατρική κλινική στην Κοζάνη: 12 κρούσματα κορωνοϊού – Πέντε ασθενείς στο νοσοκομείο

Συναγερμός σε ψυχιατρική κλινική στην Κοζάνη: 12 κρούσματα κορωνοϊού – Πέντε ασθενείς στο νοσοκομείο
07 Δεκεμβρίου 2020

Κρούσμα κορωνοϊού σημειώθηκε σε 70χρονο τρόφιμο της ψυχιατρικής κλινικής Σπινάρη στην Κοζάνη, την Πέμπτη, μετά από μοριακό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Μετά το πρώτο κρούσμα, στην κλινική ακολούθησαν πολλά ακόμα τεστ ανίχνευσης του ιού σε τρόφιμους και εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή δέκα τρόφιμοι και δύο εργαζόμενοι είναι θετικοί. Την Παρασκευή προστέθηκαν ακόμα έξι κρούσματα και το Σάββατο πέντε , ενώ η κατάσταση είναι ακόμα εξελισσόμενη.

Πέντε ασθενείς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο με την κλινική σε απόλυτη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να έχει ήδη περάσει στο plan b. Δημιουργήθηκε ξεχωριστή πτέρυγα για ασυμπτωματικούς και άλλη μία για τους εκτεθειμένους. Την Τρίτη, σύμφωνα με το prlogos, θα ακολουθήσουν και άλλα τεστ με τη διοίκηση να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η Κλινική Σπινάρη είναι μια μεγάλη κοινότητα με 200 τρόφιμους και άλλους 130 εργαζόμενους .Από τα τέλη Ιανουαρίου απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις στο θεραπευτήριο και επιτρεπόταν μόνο η είσοδος του προσωπικού, ενώ κάθε δέκα μέρες γίνονταν προληπτικά τεστ σε όλους.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ