Εφημερίδα Κοινωνική

Συμμετοχή του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, στο Blockchain Conference in Business

Συμμετοχή του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, στο Blockchain Conference in Business
05 Δεκεμβρίου 2020

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε απομακρυσμένα το Blockchain Conference in Business, από την εταιρεία Boussias Communication, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κόμβου Blockchain (Hellenic Blockchain Hub).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου, συμμετείχε στο συνέδριο ως ομιλητής στην ενότητα Blockchain technologies in practice, ο οποίος τοποθετήθηκε για την τεχνολογία Blockchain και τις έξυπνες πόλεις, αναφερόμενος στο παράδειγμα της εφαρμογής Crowd dlt, που εφαρμόζεται πιλοτικά στον Δήμο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τον περασμένο Αύγουστο, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την υλοποίηση πιλοτικής εφαρμογής blockchain για τη διαχείριση (αρχικά) αιτημάτων πολιτών και για την ασφαλή διακίνηση εγγράφων και πληροφοριών του Δήμου. Η εφαρμογή αυτή έχει πλέον υλοποιηθεί καθιστώντας τον Δήμο μας τον πρώτο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας που υιοθετεί τεχνολογίες blockchain και distributed ledger technology με μία εφαρμογή που διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. H εφαρμογή τεχνολογιών blockchain – DLT (Distributed Ledger Technologies) στις πόλεις μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα στην ενοποίηση διαχείρισης συναλλαγών και δεδομένων μεταξύ των δήμων καθώς και στην ενοποίηση, διαλειτουργικότητα και ενορχήστρωση υπηρεσιών εντός του Δήμου.

» Επίσης, ο κ. Ευθυμίου μίλησε συνολικά για τις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, που έχουν εφαρμοστεί στο Δήμο, όπως η υλοποίηση του Social Wifi και WiFi4EU και της Νέας Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου, για την ενημέρωση των πολιτών, e-goverment portal – https://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/, σε συνεργασία με την εταιρεία καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας Crowdpolicy. Το Blockchain in Business Conference 2020 διοργανώνεται από το netweek και την Boussias Communications σε συνεργασία με το Hellenic Blockchain Hub με στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες των τεχνολογιών blockchain σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα από την παρουσίαση πραγματικών και επιτυχημένων case studies, την ανάλυση βέλτιστων πρακτικών, καθώς και να ανοίξει τη συζήτηση για τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που αναδύονται μέσα από την διάχυση των σχετικών τεχνολογιών.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ