Εφημερίδα Κοινωνική

Ρόδος-Κατασκοπεία: Συνελήφθη ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου

Ρόδος-Κατασκοπεία: Συνελήφθη ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου
18 Δεκεμβρίου 2020

Συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης ο ο 35χονος γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο, κατηγορούμενος για την υπόθεση κατασκοπείας.

Ο 35χρονος υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στο νησί γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1985 στην Κομοτηνή. Έζησε και μεγάλωσε στο χωριό Σώστης Ροδόπης, το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού. Η τοποθέτησή του στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου έγινε πριν από μερικά χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αποτέλεσμα… συναλλαγής του πατέρα του με το προξενείο της Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, ο (πατέρας) βρισκόταν πολύ κοντά (ίσως και ασφυκτικά κοντά) στη σφαίρα επιρροής του τοπικού προξενείου.

6-7f3_pl-5-645x2048

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το 2012 κλήθηκε από το προξενείο να… τρομοκρατήσει τον συγχωριανό του ιμάμη Καρά Χαλήλ Μπιλάλ, ο οποίος σήμερα είναι μουφτής Ξάνθης. Τότε ο Καρά Χαλήλ Μπιλάλ είχε τοποθετηθεί από τη μουφτεία ιμάμης στον Σώστη, αλλά δεν είχε δηλώσει… υποταγή στον ψευτομουφτή. Έτσι το πρωί της Τετάρτης 11 Απριλίου 2012 ο Χ. Μ. πήγε στο σπίτι του ιμάμη και άρχισε να τον βρίζει και να τον εκβιάζει να παραιτηθεί! Ο τότε ιμάμης και σημερινός μουφτής κατέθεσε μήνυση εναντίον του ζητώντας την ποινική του δίωξη, αλλά και αγωγή για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης. Αμέσως «έπεσε» πάνω του το προξενείο και στο «σύστημα» ενημέρωσης της μειονότητας, προσφέροντάς του «γη και ύδωρ» προκειμένου να αποσύρει τη μήνυση και να δηλώσει υποταγή στον μουφτή. Για την πίστη του Χ. Μ. στον ψευτομουφτή και την τυφλή υποταγή του στο τουρκικό προξενείο κανονίστηκε ο γιος του  να διορισθεί στο προξενείο της Ρόδου. Στο νησί υπάρχει μια μικρή μουσουλμανική κοινότητα, πολλά μέλη της οποίας δεν έχουν σχέση με την Τουρκία και δεν μιλούν καν τη γλώσσα. Ο Σ. Μ. παντρεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2013 την εκλεκτή της καρδιάς του και δύο χρόνια αργότερα απέκτησαν μία κόρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας μουσουλμάνος έδειχνε (και εξακολουθεί να δείχνει) τυφλή υποταγή στις επιταγές των Τούρκων.

ΠΗΓΗ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ