Εφημερίδα Κοινωνική

Πιάστηκαν οι «ποντικοί» της Σαλαμίνας – Συνελήφθησαν δύο άτομα που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε σπίτια

Πιάστηκαν οι «ποντικοί» της Σαλαμίνας – Συνελήφθησαν δύο άτομα που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε σπίτια
01 Δεκεμβρίου 2020

Λίγο πριν μπούμε στον τελευταίο μήνα του χρόνου, το Τ.Α. Σαλαμίνας διενήργησε έρευνα με σκοπό την εξιχνίαση ληστειών που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Σαλαμίνα. Έτσι την Κυριακή (29-11-20) το πρωί, οι Αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας μετέβησαν σε ένα βενζινάδικο στην συμβολή των οδών Σαλαμινομάχων και Θέμιδος όπου εντόπισαν δύο έλληνες οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων, ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση αλλά και κλοπή.

Ειδικότερα, την Κυριακή (29-11-20) οι αστυνομικοί του Τ.Α. Σαλαμίνας εντόπισαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και σε ειδικό έλεγχο που τους ασκήθηκε βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο σε θήκη του καθίσματος του οδηγού ένα κατσαβίδι, το οποίο και κατασχέθηκε και οι επιβαίνοντες προσήχθησαν στην υπηρεσία όπου κατά την εξέταση, προέκυψε ότι:

Μια μέρα νωρίτερα δηλαδή το Σάββατο (28-11-20) οι δύο κατηγορούμενοι είχαν μπουκάρει σε ένα διαμέρισμα επί της οδού Ζήνωνος στο Αιάντειο, όπου με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή κατσαβιδιού, αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα. Οι δράστες μετά την πράξη τους επιβιβάστηκαν στο όχημα το οποίο βρήκαν και οι αστυνομικοί και διέφυγαν. Για κακή τύχη των δραστών όμως, έγιναν αντιληπτοί από τους περίοικους οι οποίοι κατέθεσαν σχετικά.

Ωστόσο, άλλη μια περίπτωση με πρωταγωνιστές τους δύο κατηγορούμενους εξακριβώθηκε από την Ασφάλεια της Σαλαμίνας. Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη (25-11-20) ένας 85χρονος μετέβη στο Τ.Α. Σαλαμίνας για να καταγγείλει ότι δυο δράστες μπήκαν στο σπίτι του και με την απειλή κατσαβιδιού του αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Όταν ο 85χρονος περιέγραψε τα χαρακτηριστικά των δραστών αποκαλύφθηκε ότι ο τρόπος δράσης τους είναι «Modus Operandi» και ο ένας δράστης ταίριαζε με την περιγραφή που έδωσε ο παθόντας.

Από το Τ.Α. Σαλαμίνας διαπιστώθηκε και άλλη μια περίπτωση ληστείας, που με την ίδια μέθοδο λήστεψαν ένα φαρμακείο, αφαιρώντας 400 ευρώ. Επίσης, έγιναν έρευνες στα σπίτια των κατηγορούμενων παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών του Πειραιά για τα περαιτέρω.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ