Εφημερίδα Κοινωνική

Πέθανε από δηλητηρίαση ο δημιουργός του βιντεοπαιχνιδιού «Game of Thrones»- Δολοφονία υποψιάζονται οι αρχές

Πέθανε από δηλητηρίαση ο δημιουργός του βιντεοπαιχνιδιού «Game of Thrones»- Δολοφονία υποψιάζονται οι αρχές
28 Δεκεμβρίου 2020

0 39χρονος Lin Qi ήταν ο διευθυντής της Yazoo, της εταιρίας που δημιούργησε ηλεκτρονικό παιχνίδι που βασίστηκε στην σειρά «Game of Thrones».

Πέραν του δημοφιλούς αυτού παιχνιδιού, η εταιρία ήταν υπεύθυνη για αρκετά ακόμη επιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια, όπως το «Brawl Stars».

Η περιουσία του Lin Qi εκτιμάται στα 6,8 δις γουάν (1,061,001,679 ευρώ) και πριν τον θάνατό του, ο μεγιστάνας σχεδίαζε να πραγματοποιήσει άνοιγμα μέσω την εταιρίας του στον κινηματογράφο, αναλαμβάνοντας την παραγωγή ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Αιτία του ξαφνικού θανάτου του φάνηκε πως στάθηκε η δηλητηρίασή του, ενώ η αστυνομία της Σαγκάης έχει ήδη συλλάβει έναν ύποπτο για την δολοφονία του, έναν άνδρα με το επίθετο «Xu» ο οποίος φέρεται να δηλητηρίασε τον 39χρονο προσφέροντάς του τσάι.

Ο Xu πιστεύεται πως πρόκειται για τον Xu Yao, υπεύθυνο του τμήματος κινηματογραφικών παραγωγών της Yazoo και δεξί χέρι του θύματος.

Ο θάνατος του Lin Qi ανακοινώθηκε στο ευρύ κοινό μέσω ανάρτησης στο blog της εταιρίας του, όπου αναφερόταν ότι είχε εισηχθεί στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε, μετά από ξαφνική αδιαθεσία.

ΠΗΓΗ: BBC


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ