Εφημερίδα Κοινωνική

Παρέμβαση της δημοτικής κίνησης «ΑλλάΖουμε» του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

 Breaking News

Παρέμβαση της δημοτικής κίνησης «ΑλλάΖουμε» του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας
09 Δεκεμβρίου 2020

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «ΑλλάΖουμε» του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας υπογραμμίζει τα προβλήματα της περιοχής, ζητώντας από την δημοτική αρχή «πρωτοβουλία συντονισμού, έκφρασης και αποτελεσματικής εκδήλωσης της αντίστασης σε όλες αυτές τις δράσεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγιεινή παραμονή μας στον δήμο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «ΑλλάΖουμε»

Η αγανάκτηση κατοίκων της Δραπετσώνας, της Χαραυγής, της Ευγένειας για τις καρκινογόνες οσμές που προέρχονται από την Oil One εκεί στην άκρη της «πολλά υποσχόμενης» Ανάπλασης πλημμυρίζουν το διαδίκτυο.
Οι διαμαρτυρίες πολιτών και δημοτικών παρατάξεων για τις νομοθετήσεις δημιουργίας εργοστάσιου επεξεργασίας απορριμμάτων που θα καλύπτει τους δήμους του μισού λεκανοπέδιου, μα και δημιουργίας νέου ΣΜΑ του δήμου Πειραιά στο ίδιο μέρος, πλημυρίζουν το διαδίκτυο.

Η ανησυχία πολιτών και δημοτικών παρατάξεων για την εξέλιξη μεγάλων έργων που θα παγιώσουν οριστικά την ήδη υποβαθμισμένη θέση του δήμου μας, όπως η επέκταση του σταθμού κοντέινερ της COSCO, η «ολική επαναφορά» σε λειτουργία του νεκροταφείου Ανάστασης, η επαναλειτουργία του εργοστάσιου της ΔΕΗ, περνούν συχνά-πυκνά από το διαδίκτυο.

Σε ολ’ αυτά η δημοτική αρχή με ευθύνη του δήμαρχου κ. Βρεττάκου κωφεύει.
Αποφεύγει πεισματικά να αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού, έκφρασης και αποτελεσματικής εκδήλωσης της αντίστασης μας σε όλες αυτές τις δράσεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγιεινή παραμονή μας στον δήμο.

Γι αυτό ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβούλιου με αποκλειστικό θέμα τον συντονισμό όλων, τον καθορισμό «οδικού χάρτη» δράσης όλων, για να διασώσουμε ότι μπορεί να διασωθεί από τον τρόπο ζωής μας.
Δυστυχώς, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αγωνιστούμε τώρα καθυστερημένα για την επαναφορά της καθημερινότητας μας στην κατάσταση που βρισκόταν προ 7ετίας κι όταν το κατορθώσουμε, να ξεκινήσουμε τον αγώνα για να «αλλάξουμε την πόλη», για «καλύτερες μέρες».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ