Εφημερίδα Κοινωνική

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Breaking News

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
10 Δεκεμβρίου 2020

Ομόφωνο ψήφισμα προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απέστειλε σήμερα ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, το οποίο έχει ως εξής:

«Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και όλα τα μέλη του, διαπιστώνουμε με λύπη μας τη δυσχερέστατη θέση που έχει βρεθεί σήμερα ο αθλητισμός και οι αθλητές όλων των αθλημάτων που δεν βρίσκονται στο επίπεδο των κορυφαίων πρωταθλημάτων. Οι ημι-επαγγελματίες αθλητές αποτελούν την ψυχή του αθλητισμού, έχουν μάθει να στερούνται και να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον αθλητισμό, με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους. Εδώ και τέσσερις μήνες όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια ακόμη πιο σκληρή πραγματικότητα από αυτή που έχουν προπονηθεί να αντιμετωπίζουν. Βρίσκονται στην κυριολεξία στο έλεος των εξελίξεων που αφορούν στην πανδημία.

Καλούμε την Πολιτεία, να σκύψει πάνω από τους αθλητές, να τους αναγνωρίσει το δικαίωμά τους  να λαμβάνουν ένα επίδομα και να μπορούν να συνεχίζουν να θέτουν υψηλούς στόχους και να διακρίνονται. Δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζεται η συνολική προσφορά τους στον αθλητισμό, δεν είναι δυνατόν η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό να αγνοεί αυτούς τους ανθρώπους, που η πλειοψηφία τους βρίσκεται στην κυριολεξία στο μηδέν. Μέχρι πριν λίγο καιρό η συζήτηση ήταν αν θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, αν θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Τώρα η συζήτηση είναι για το αν θα επιβιώσουν.

 Στις εγκαταστάσεις μας έχουμε δει τέτοιους αθλητές να φτάνουν στις κορυφές του αθλήματός τους και να φέρνουν ακόμη και παγκόσμιες διακρίσεις. Επιπροσθέτως πλησιάζοντας σε λίγες ημέρες σε Ολυμπιακή χρονιά, είναι αδιανόητο Έλληνες αθλητές να μην έχουν τα «εφόδια» να προετοιμαστούν κατάλληλα. Πρέπει η Πολιτεία να σταθεί αρωγός, πρέπει να αποδείξει υπευθυνότητα, να τους υποστηρίξει.

Αθλητισμός χωρίς αθλητές δεν μπορεί να υπάρξει».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ