Εφημερίδα Κοινωνική

Narcos στη Δυτική Αττική: Το καρτέλ που δούλευε όπως οι ναρκέμποροι της Λατινικής Αμερικής

 Breaking News

Narcos στη Δυτική Αττική: Το καρτέλ που δούλευε όπως οι ναρκέμποροι της Λατινικής Αμερικής
17 Δεκεμβρίου 2020

Ήταν το λεγόμενο καρτέλ της Δυτικής Αττικής. Μια τσιγγάνικη συμμορία με πολλά πλοκάμια που ξεκίνησε σαν συνοικιακό ψιλικατζίδικο ναρκωτικών για να μεταλλαχθεί σε σούπερ μάρκετ κοκαΐνης με πελατολόγιο από όλη την Αθήνα, ανάμεσά τους και πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας που επικοινωνούσαν συνωμοτικά με πακιστανικά τηλέφωνα και έστελναν υπαλλήλους για να ψωνίσουν τις «λευκές γραμμές» τους. Τα κέρδη από το εμπόριο της κόκας και άλλων ναρκωτικών ανέρχονταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τους τελευταίους μήνες, πολλά από τα οποία βρέθηκαν καταχωνιασμένα σε σκοτεινές κρύπτες διαμερισμάτων και σε καμουφλαρισμένα χρηματοκιβώτια.

Στην πολυεπίπεδη εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν δεκάδες στελέχη, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 21 άτομα, για 16 εκ των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ όλοι τους είχαν ασπαστεί την αισθητική του Bollywood με «φορτωμένα» σπίτια στα όρια του κιτς, σπορ αυτοκίνητα και ακριβά ρούχα. Για τα παιδιά τους πολλοί είχαν μεριμνήσει να τα στείλουν για σπουδές στο εξωτερικό, ενώ κανείς τους δεν διέμενε στις «φαβέλες» των δυτικών προαστίων, καθώς είχαν μετακομίσει σε άλλες περιοχές μακριά από τους τσιγγάνικους καταυλισμούς.

Το κύκλωμα είχε καταφέρει, δε, να βρει άκρες στην Ολλανδία για να ψωνίζει χονδρική την κοκαΐνη. Μόλις λοιπόν η «λευκή κυρία» έφτανε από τη Χώρα της Τουλίπας, την «έσπαγαν» και την έριχναν στην αγορά πουλώντας είτε 1 γραμμάριο, είτε μεγαλύτερες ποσότητες που ξεκινούσαν από τα 80 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που το καρτέλ λειτουργούσε όλο το 24ωρο και διέθετε «μαγκινά», όπως κωδικοποιημένα αποκαλούσαν την κοκαΐνη, σε διάφορα σπίτια της Αττικής, που στη γλώσσα τους τα ονόμαζαν «μαγαζιά». Μάλιστα, η τσιγγάνικη ομάδα είχε άρωμα γυναίκας, αφού μία είχε γυναίκα security και άλλες δύο ήταν υπεύθυνες για το ταμείο της οργάνωσης.

φ4

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα τέλη του καλοκαιριού στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εμφανίζεται ένα άτομο που αποδείχθηκε το «βαθύ λαρύγγι» δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για να καταφέρουν οι αστυνομικοί να «ξεδοντιάσουν» το καρτέλ. Όπως κατέθεσε αστυνομικός, «στις αρχές Σεπτεμβρίου ήρθε η πληροφορία από άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επικαλούμενο φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα ακόμα και κίνδυνο για την ίδια του τη ζωή, σύμφωνα με την οποία ημεδαπός (σ.σ.: ανέφερε το όνομά του και το κινητό του τηλέφωνο) δραστηριοποιείται στην εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από την Ολλανδία και στην περαιτέρω διακίνηση της στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η πληροφορία ανέφερε ότι η κοκαΐνη πωλείται 60-80 ευρώ το γραμμάριο. Αρχικά από την τεχνική επιτήρηση προέκυψε ότι ο αριθμός ανήκε σε έναν Πακιστανό αλλά χρησιμοποιούνταν από έναν Ελληνα».

Ο μεγάλος αρχηγός ήταν ένας 38χρονος τσιγγάνος που έμενε στους Αγίους Αναργύρους και είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο για να σπρώχνει ναρκωτικά και να τσεπώνει εκατομμύρια.

CHRIMATOKIVWTIO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα χρηματοκιβώτια -κρύπτες όπου φυλάσσονταν η κόκα και τα χρήματα

Το σπίτι του αρχηγού στους Αγίους Αναργύρους ήταν το στρατηγείο του καρτέλ και λίγοι είχαν πρόσβαση σε αυτό. Σε ειδικές κρύπτες υπήρχαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης που έφταναν από την Ολλανδία, τα χρήματα και οι ζυγαριές. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά οι αστυνομικοί κατέσχεσαν σχεδόν δύο κιλά καθαρής κόκας, ένα κιλό κάνναβης, σχεδόν 2.000 δισκία ecstasy, 300 χάπια, ενώ σε τρία χρηματοκιβώτια βρέθηκαν περισσότερα από 200.000 ευρώ και ένας μετρητής χαρτονομισμάτων.

Τα «μαγαζιά», όπως αποκαλούσαν τα σημεία πώλησης, ήταν σε διάφορα μέρη, όμως το «κεντρικό κατάστημα» ήταν στην Αγία Βαρβάρα.

CAMERES

 

 

 

 

 

 

 

 

Με κάμερες ελέγχονταν όλες οι ύποπτες κινήσεις αλλά και η ταυτότητα των πελατών

Πολλά από τα μέλη του καρτέλ είχαν παρελθόν με τις Αρχές και γνώριζαν ότι οι αστυνομικοί ενδεχομένως να τους έχουν παγιδέψει τα τηλέφωνα για να παρακολουθούν τα σχέδιά τους. Γι’ αυτό και χρησιμοποιούσαν τις εφαρμογές Viber, WhatsApp, Messenger αλλά και πακιστανικά κινητά, δηλαδή κάρτες SIM που αντιστοιχούσαν σε ταλαίπωρους αλλοδαπούς που χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία τους για να αγοράζουν συνδέσεις. Μάλιστα είχαν και δική τους γλώσσα για να συνεννοούνται προκειμένου, όπως πιστεύαν, να μην τους καταλαβαίνουν οι αστυνομικοί. Για παράδειγμα, «μαγκινά» έλεγαν τα ναρκωτικά. «Ωμό» την κοκαΐνη σε μορφή σκόνης, «τσουραλέ» τους αστυνομικούς, «τιμολόγια» τα λεφτά, «test drive» τη δοκιμή κοκαΐνης, «μαγαζιά» τα σημεία όπου πουλούσαν τα ναρκωτικά, «μισό κιβώτιο» το μισό κιλό κοκαΐνης, ενώ όλοι τους είχαν και ένα ψευδώνυμο: «Παπαστρούμφ», «Πόνυ», «Μπάτλερ», «Παππούς», «24ωρος» κ.λ.π.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ