Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός: Lockdown και μετά τις 7 Ιανουαρίου αλλά ανοίγει ο δρόμος για το άνοιγμα των σχολείων

 Breaking News

Κορωνοϊός: Lockdown και μετά τις 7 Ιανουαρίου αλλά ανοίγει ο δρόμος για το άνοιγμα των σχολείων
28 Δεκεμβρίου 2020

Η επιχείρηση “Ελευθερία” βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη, η πρώτη ημέρα των εμβολιασμών ολοκληρώθηκε χωρίς παρενέργειες και προβλήματα, ο αγώνας, όμως, με την πανδημία συνεχίζεται με τους αριθμούς ειδικά των διασωληνωμένων και των θανάτων να εξακολουθούν να προβληματίζουν σχεδόν δύο μήνες από την συμπλήρωση του lockdown.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού πρέπει να προχωρά με λελογισμένη κυκλοφορία του κορωνοϊού στην κοινότητα και όχι με υψηλούς αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων, καθώς έτσι θα είναι πιο εύκολο και γρήγορο να επιτευχθεί η επιδιωκούμενη συλλογική ανοσία.

Με αυτό ως δεδομένο, τα περιοριστικά μέτρα είναι δεδομένο ότι θα διατηρηθούν και μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Προς το παρόν, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, δείχνουν θετικά ως προς το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών. Οπως λένε χαρακτηριστικά, εάν συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες η πτωτική πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξει έστω η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επιστροφή, βέβαια, των μαθητών στα θρανία, που έχει τεθεί ως προτεραιότητα τόσο από τους ειδικούς όσο και από την κυβέρνηση, δε σημαίνει και το τέλος του lockdown. Η αναστολή των υπόλοιπων οικονομικών δραστηριοτήτων δεν αποκλείεται να συνεχίσουν έως και τον Φεβρουάριο.

Η υποχώρηση του δεύτερου κύματος της επιδημίας είναι ιδιαίτερα αισθητή όσο προχωρά το lockdown αλλά απέχει πολύ από την πλήρη εξασθένησή του. Χθες, για δεύτερο 24ωρο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε χαμηλό, σε σχέση με ό, τι καταγράφεται εδώ και 2,5 μήνες, τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Ειδικότερα, ανακοίνωσε 342 κρούσματα κορωνοϊού ενώ άλλα 262 κρούσματα είχαν ανακοινωθεί την επομένη των Χριστουγέννων.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ