Εφημερίδα Κοινωνική

Καινοτομία… Πολιτείας, χωρίς την αυτοδιοίκηση; Κάτι σημαντικό ξέχασαν οι σύμβουλοι του Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη στη ΧΡΩΠΕΙ

 Breaking News

Καινοτομία… Πολιτείας, χωρίς την αυτοδιοίκηση; Κάτι σημαντικό ξέχασαν οι σύμβουλοι του Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη  στη ΧΡΩΠΕΙ
31 Δεκεμβρίου 2020

Έκπληξη μας προξένησε το γεγονός ότι στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην οδό Πειραιώς, στις πρώην εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, όπου παρουσιάστηκε η επερχόμενη επένδυση για την πρώτη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ στην Ελλάδα, απουσίαζαν εκπρόσωποι της  τοπικής αυτοδιοίκησης!

Αν και ο χώρος γεωγραφικά ανήκει στο Δήμο Πειραιά, πληροφορίες της εφημερίδας μας λένε ότι δεν υπήρξε καμία πρόσκληση, προς τον Δήμαρχο Γ. Μώραλη ή κάποιον άλλο αυτοδιοικητικό φορέα.

Αντ’ αυτού είδαμε υπουργούς, υφυπουργούς και ξένους εκπροσώπους που περισσότερο «χώρο» έπιαναν σε φωτογραφικά ενσταντανέ, παρά είχαν να συμπληρώσουν κάτι στις δηλώσεις τους για τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής ή έστω, να κάνουν μια αναφορά… για τις καινοτόμες δράσεις που κάνουν οι Δήμοι με τις ίδιες τους τις δυνάμεις, στο «κομμάτι» των startups και της επιχειρηματικότητας.

Μάλιστα, παρατηρήσαμε προς έκπληξη μας, ότι η λέξη «Πειραιάς», σε πολλές από τις αναφορές των κυβερνητικών στελεχών, όχι μόνο απουσίαζε αλλά αντικαταστάθηκε από τη λέξη… «περιοχή της Αθήνας», περιγράφοντας  λογικά… την «ένωση» της οδού Πειραιώς με το Δήμο Αθηναίων!

Και όλα αυτά ενώ στην προκήρυξη της επένδυσης αναφέρει ξεκάθαρα ότι η ΧΡΩΠΕΙ βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Πειραιά.

Κυρίως όμως, όπως προαναφέραμε, μας προβλημάτισε το γεγονός ότι κανείς δεν κάλεσε εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Μεγάλο «φάουλ», το οποίο συνηθίζουν τον τελευταίο καιρό να κάνουνε και με άλλους Δήμους.

Δεν θέλουμε να είμαστε «αρνητικοί» λόγω των ημερών… αλλά αν αυτό ήταν ένα δείγμα της… «σημασίας» που σκοπεύει να δώσει η Κυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στους Δήμους, το 2021, καλύτερα… να αφήσουν το… φλουρί για άλλους!


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ