Εφημερίδα Κοινωνική

Ισολογισμός 2019: 44 εκατ. ευρώ η καθαρή οικονομική θέση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

 Breaking News

Ισολογισμός 2019: 44 εκατ. ευρώ η καθαρή οικονομική θέση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου
05 Δεκεμβρίου 2020

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου–Ταύρου σε πρόσφατη συνεδρίαση του, με την παρουσία των Ορκωτών Ελεγκτών που έλεγξαν τον Ισολογισμό, ενέκρινε τον Ισολογισμό και τα Αποτελέσματα Χρήσης έτους 2019. Στον Ισολογισμό αυτό αποτυπώθηκαν με σαφήνεια τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο Δήμος μας παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, εκπληρώνει με συνέπεια όλες του τις υποχρεώσεις,  είτε αυτές αφορούν μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων, είτε αυτές αφορούν εξόφληση έργων και προμηθειών χωρίς να συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου παρουσιάζουν αύξηση, ενώ το μέγεθος των συνολικών διαθεσίμων εξασφαλίζει την ευχέρεια για την κάλυψη όλων των υποχρεώσεων.

Σημειώνουμε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου δεν έχει προβεί σε κανένα δανεισμό, τα χρόνια που Δήμαρχος είναι ο Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, ενώ εκπληρώνει με συνέπεια τις δανειακές υποχρεώσεις οι οποίες είχαν δημιουργηθεί πριν την συνένωση των Δήμων.

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου είναι Δήμος οικονομικά υγιής, με καλή πιστοληπτική ικανότητα,  πράγμα που επιτρέπει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι Ορκωτοί Ελεγκτές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισαν ότι οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου μας λειτουργούν άψογα, οι οικονομικές καταστάσεις είναι αληθείς και πραγματικές και το οικονομικό επιτελείο του Δήμου ακολουθεί πολύ σωστές διαδικασίες. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά των Ορκωτών Ελεγκτών ότι η καθαρή θέση του Δήμου είναι 44,5 εκατ. ευρώ και αν ακόμα γινόταν πρόσθεση επισφαλειών ενός εκατομμυρίου που προέρχονται από δικαστικές εκκρεμότητες πριν την δημιουργία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η καθαρή θέση θα ήταν 43,5 εκατ. ευρώ. Για το ποσό δε αυτό,  υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα για την οποία η Δημοτική Αρχή και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου προβαίνουν σε κάθε ενέργεια για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, δεσμευτήκαμε να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά του Δήμου με συνέπεια, διαφάνεια και σεβασμό στους πολίτες γιατί τα χρήματα του Δήμου είναι χρήματα των δημοτών. Έτσι εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας.  Είμαστε υπερήφανοι γιατί οι αρμόδιοι Ορκωτοί Ελεγκτές που έλεγξαν τα οικονομικά μας για την χρήση 2019, διαπίστωσαν και επιβεβαίωσαν ότι η καθαρή οικονομική θέση του Δήμου μας είναι 44 εκατ. ευρώ. Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια και το έργο που υλοποιούμε στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου τιμώντας έτσι την εμπιστοσύνη των Δημοτών αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την σημαντική συμβολή των στελεχών και των εργαζομένων στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, τους Αιρετούς και τους Μετακλητούς Συνεργάτες μου».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ