Εφημερίδα Κοινωνική

Γ. Μώραλης: Παραλήρημα φαντασιώσεων και αυθαιρέτων συμπερασμάτων από τον κ. Μπελαβίλα

Γ. Μώραλης: Παραλήρημα φαντασιώσεων και αυθαιρέτων συμπερασμάτων από τον κ. Μπελαβίλα
11 Δεκεμβρίου 2020

«Ο κ. Μπελαβίλας επέλεξε να προχωρήσει σε ένα εξόφθαλμο παραλήρημα φαντασιώσεων, αυθαιρέτων συμπερασμάτων μέσω εντελώς προσωπικών του συνειρμών και ψεμάτων…».

Με τα λόγια αυτά ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απάντησε σε ερώτηση του Καναλιού Ένα σχετικά με τους χαρακτηρισμούς τους επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Νίκου Μπελαβίλα απέναντι στον ίδιον, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Παναγιώτη Αβραμίδη, και του Προέδρου της ΔΗΡΑΠ Αλέξανδρου Τζεφεράκου.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι: «Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά θα συνεχίσω την μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με τους πολλούς πολίτες και την συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε ο Πειραιάς να μπει σε μια νέα εξωστρεφή αισιόδοξη τροχιά»

Το Κανάλι Ένα υπέβαλλε στον Δήμαρχο την εξής ερώτηση …

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την αποχώρησή του από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Νίκος Μπελαβίλας, κατήγγειλε με ιδιαίτερα σφοδρή ανακοίνωσή του τόσο εσάς όσο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τον Πρόεδρο της ΔΗ.ΡΑ.Π., ότι ούτε λίγο ούτε πολύ συνεργάζεστε με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τους υπερασπίζεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή δώσατε το λόγο στον εκπρόσωπο του συνδυασμού «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ».

Τα ίδια ισχυρίστηκε ο κ. Μπελαβίλας και στην εκπομπή του σταθμού μας την επομένη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία φιλοξενήθηκε.

Τι έχετε να πείτε για αυτό;

“Επειδή έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το να χάνω χρόνο με τις εκτός τόπου χρόνου και πραγματικότητας ανακοινώσεις του κυρίου Μπελαβίλα η απάντηση μου είναι μόνο μια. Ντροπή!!

Ομολογώ ότι δεν το περίμενα γιατί νόμιζα ότι τουλάχιστον ήταν ευθύς.

Για όποιο λόγο όμως και αν επέλεξε να προχωρήσει σε ένα εξόφθαλμο παραλήρημα φαντασιώσεων, αυθαιρέτων συμπερασμάτων μέσω εντελώς προσωπικών του συνειρμών και ψεμάτων, καταλήγοντας τελικά σε προσωπικούς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς απέναντι στον δυο φορές εκλεγμένο Αλέξανδρο Τζεφεράκο, τον πολλάκις εκλεγμένο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αβραμίδη Τάκη, αλλά και σε εμένα προσωπικά, ξεπέρασε όλα τα όρια .

Η διαστρέβλωση των γεγονότων και η προσπάθεια του να χρεώσει μη δημοκρατική αντίληψη και ιδεολογία σε εμένα, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, επιστήμονα μαιευτήρα Αλέξανδρο Τζεφεράκο, είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και αυτονόητα στερούμενη σοβαρότητας.

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά θα συνεχίσω την μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με τους πολλούς πολίτες και την συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε ο Πειραιάς να μπει σε μια νέα εξωστρεφή αισιόδοξη τροχιά και θα αφήσω τον κύριο Μπελαβίλα, να ασχολείται με θεωρίες συνομωσίας, εικονικά πραξικοπήματα, στοχοποίηση φανταστικών εχθρών, αλλά και στην εξόφθαλμη ανεπιτυχή τελικά προσπάθεια του να ισορροπήσει μεταξύ της εσωτερικής του επιθυμίας να συμβάλει θετικά και της ‘’υποχρέωσης’’ του να είναι συνεπής και πιστός σε ένα εντελώς ξεπερασμένο κομματικό, αλλά και αυτοδιοικητικό παρελθόν.

Μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά το οποίο λειτουργεί δημοκρατικά και με βάση τους νόμους του κράτους και όχι επιθυμίες, δεν θα εκβιάζει για να πάρει τον λόγο, δεν θα απειλεί με αποχωρήσεις, που στο κάτω-κάτω δεν απασχολούν κανέναν, δεν θα προβαίνει σε νταηλίκια και δεν θα στέλνει τελεσίγραφα, δίνοντας δήθεν επιλογές.

Όσο δε επιμένει να βγάζει τέτοιου είδους κατάπτυστες, δήθεν μάγκικες ανακοινώσεις θα παραμένει στο ποσοστό και τον ρόλο που του έδωσε ο Δημοκρατικός Λαός του Πειραιά, τον οποίο όποτε τον βολεύει τον επικαλείται και όποτε τον βολεύει τον προσβάλει.

Αν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και εγώ προσωπικά χαρακτηριζόμαστε ως μη δημοκράτες από τον κύριο Μπελαβίλα, λόγω της νόμιμης συμμετοχής του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο, τότε περιμένω να γράψει δημόσια ότι το ίδιο ισχύει για όλους τους Δημάρχους και Προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων που έχουν την ίδια στάση.

Περιμένω λοιπόν με αγωνία να το κάνει και να δείξει ότι είναι αντικειμενικός, αν και πολύ φοβάμαι ότι επειδή μεταξύ αυτών των πολλών δημάρχων είναι και κομματικός Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ και σύντροφος του κυρίου Μπελαβίλα, μάλλον θα έχουμε το γνωστό ‘‘κάνω την πάπια’’. Ας αφήσει λοιπόν τους λεονταρισμούς γιατί και η κοροϊδία έχει όρια.

Άλλωστε οι πολίτες βλέπουν, γνωρίζουν και κρίνουν.

Τον τελευταίο μόνο δύσκολο χρόνο εν μέσω πανδημίας προχωρήσαμε την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, μετά από 45 χρόνια, το Μικρολίμανο, την ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, την ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης, τοποθετήσαμε νέο φωτισμό σε όλη την πόλη, μειώσαμε τα Δημοτικά τέλη 5%, φτάνοντας την συνολική μείωση 18% τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουμε άμεσα μέσα στο 2021 με την ανάπλαση Δωδεκανήσου, Λεωφόρο Χατζηκυριακού, Ακτή Δηλαβέρη, πλατεία Καρπάθου, στέγαστρο Αγοράς, Αγορά οικοπέδου Μελετόπουλου, αγορά οικοπέδου πρώην Γκλόρια και μετατροπή του στον μεγαλύτερο βρεφονηπιακό σταθμό, νέος πολυχώρο πολιτισμού-αθλητισμού στην πλατεία Κωσταράκου και μια σειρά ακόμα μεσαίων και μικρότερων παρεμβάσεων που αλλάζουν καταλυτικά την πόλη και την καθημερινότητα μας

Αυτά τα οποία όλοι βλέπουν για τον κύριο Μπελαβίλα είναι μάλλον αόρατα και αδιάφορα.

Για εκείνον, μάλλον σημασία έχει μόνο η δημόσια σύγκρουση, προκειμένου να ικανοποιήσει ένα σκληρό μικρό κομματικό ακροατήριο.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ