Εφημερίδα Κοινωνική

Δώρο Χριστουγέννων: Σε δύο δόσεις για εργαζόμενους σε αναστολή τον Δεκέμβριο

 Breaking News

Δώρο Χριστουγέννων: Σε δύο δόσεις για εργαζόμενους σε αναστολή τον Δεκέμβριο
02 Δεκεμβρίου 2020

Σε δύο δόσεις θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή εργασίας τον μήνα Δεκέμβριο. Στις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν όλοι το ποσό που δικαιούνται από τον εργοδότη τους για τον χρόνο που δούλεψαν από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι που έχουν χρονικό διάστημα αναστολών εντός του επίμαχου 8μηνου (1η Μαΐου – 31 Δεκεμβρίου) αναμένεται να λάβουν την ίδια μέρα, δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου, από το κράτος την αναλογία για το χρονικό διάστημα της αναστολής, από 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου.

Δηλαδή, θα λάβουν στις 21 Δεκεμβρίου τα επτά όγδοα, ήτοι το 87,5%, της αναλογίας του δώρου επί των αναστολών κι αυτό εφόσον έχουν χρόνο αναστολής εντός Δεκεμβρίου. Αν δεν έχουν αναστολή τον Δεκέμβριο αλλά μόνο μέχρι τον Νοέμβριο, θα λάβουν στις 21 Δεκεμβρίου το σύνολο του Δώρου που δικαιούνται από εργοδότη και κράτος. Όσοι έχουν χρόνο αναστολής εντός Δεκεμβρίου θα λάβουν ένα τμήμα του δώρου εντός Ιανουαρίου, πιθανότατα έως τις 15 Ιανουαρίου. Αυτό θα είναι η αναλογία του δώρου Χριστουγέννων για τον μήνα Δεκέμβριο. Δηλαδή το ένα όγδοο της υποχρέωσης του κράτους. Ειδικά για τις κλειστές με κρατική εντολή υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο το τμήμα του Δώρου που θα πληρώσει το κράτος να καταβληθεί ολόκληρο στις 21 Δεκεμβρίου.

Αυτό συμβαίνει καθώς μέχρι την πληρωμή του δώρου δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των δηλώσεων αναστολών μηνός Δεκεμβρίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος», στόχος είναι το υπουργείο Εργασίας να καταβάλλει το τμήμα του δώρου που αναλογεί στην γνωστή μέχρι την πληρωμή του περίοδο για τις αναστολές συμβάσεων μαζί με τον εργοδότη στις 21 Δεκεμβρίου.

Δώρο Χριστουγέννων

  • 21/12 ο εργοδότης : αναλογία για εργασία 1/5 – 31/12
  • 21/12 το κράτος : αναλογία για αναστολή 1/5 – 30/11
  • Ιανουάριο το κράτος : αναλογία για αναστολή 1/12 – 31/12

Δώρο Χριστουγέννων

Εργαζόμενος με μισθό 1.000€ σε αναστολή Μάιο, Νοέμβριο και 1-20 Δεκεμβρίου

  • 644€ από εργοδότη
  • 169€ από κράτος
  • 45€ τον Ιανουάριο από κράτος

 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ