Εφημερίδα Κοινωνική

Αφήνουν τον Πόρο «εκτός» από τα τεστ του ΕΟΔΥ-Απίστευτα τα όσα περιγράφει ο Δήμαρχος

 Breaking News

Αφήνουν τον Πόρο «εκτός» από τα τεστ του ΕΟΔΥ-Απίστευτα τα όσα περιγράφει ο Δήμαρχος
03 Δεκεμβρίου 2020

Αναστέλλεται το πρόγραμμα διενέργειας δωρεάν δειγματοληπτικών rapid tests, το οποίο διενεργήθηκε μόλις μία ημέρα (την Τρίτη 1.12.2020), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ προς τον Δήμο Πόρου. Ο λόγος της διακοπής του προγράμματος είναι ότι η νοσηλεύτρια που επρόκειτο να διενεργεί τα τεστ παραιτήθηκε, γιατί διορίστηκε σε Νοσοκομείο της Αττικής.

Ο Ε.Ο.Δ.Υ. αναζητά πλέον νοσηλευτές και οδηγούς για την περιοχή των νησιών του Αργοσαρωνικού και μάλιστα μεταφέρθηκε στον Δήμαρχο Πόρου η παράκληση αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 – 5212052.

Γιάννης Δημητριάδης: Και σε αυτό είμαστε μόνοι μας

«Έτσι κι αλλιώς, για να πούμε τα πράγματα όπως έχουν, η εμπειρία των προηγούμενων μηνών έχει δείξει ότι ο Δήμος μας πρέπει να βασιστεί στις δικές του δυνάμεις στο θέμα την πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας και για τον λόγο αυτό προβήκαμε στην προμήθεια των 600 rapid tests που ήδη βρίσκονται στην κατοχή του Δήμου. Και ευτυχώς δεν την ακυρώσαμε όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο Ε.Ο.Δ.Υ. θα διαθέτει και ο ίδιος δωρεάν tests. Συνεπώς, όσο δεν θα υπάρχει διαδικασία του Ε.Ο.Δ.Υ. στον Πόρο, τα rapid tests του Δήμου θα είναι (δωρεάν) στην διάθεση όλων των γιατρών που δραστηριοποιούνται στο νησί, με τους οποίους θα έρθει σε επαφή η δημοτική αρχή, ενώ ο Δήμος θα διερευνήσει με ποιο τρόπο θα μπορούσε να διενεργεί και ο ίδιος τα tests σε ενδιαφερόμενος μέσω δικής του διαδικασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Δημητριάδης, Δήμαρχος Πόρου, επισημαίνοντας  για ακόμα μια αφορά την απουσία της πολιτείας από τους μικρούς νησιωτικούς δήμους.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ